Δόθηκε η εντολή να πληρωθεί η δόση των 310 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ

Gazzetta team
Δόθηκε η εντολή να πληρωθεί η δόση των 310 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ
Αναμένεται να εκτελεστεί εντός της ημέρας - Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η νεοεκλεγείσα κυβέρνησή του, αναφέρει το Reuters, οφείλει να αποπληρώσει συνολικά 1,5 δισ. στο ΔΝΤ εντός του μήνα

Αν και με ανεπαρκή ταμειακά διαθέσιμα, η Ελλάδα αποπλήρωσε την πρώτη δόση ύψους 310 εκατ. ευρώ του δανείου που έλαβε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που έληγε τον Μάρτιο, ανέφερε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters κυβερνητική πηγή. Με τον τρόπο αυτό, η χώρα συμμορφώθηκε ουσιαστικά στην αρχική προθεσμία που της είχε τεθεί, ώστε να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η νεοεκλεγείσα κυβέρνησή του, αναφέρει το Reuters, οφείλει να αποπληρώσει συνολικά 1,5 δισ. στο ΔΝΤ εντός του μήνα κι αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα στις εβδομάδες που απομένουν μέχρι να εκπνεύσει ο μήνας.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει πει ότι θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, ωστόσο υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την ταμειακή θέση της Ελλάδας, καθώς αντιμετωπίζει μεγάλη υστέρηση φορολογικών εσόδων, την ίδια ώρα που η βοήθεια από ΕΕ και ΣΔΝΤ έχει "παγώσει" έως ότου η Αθήνα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει.

Πηγή: newmoney.gr