Η νέα μανία: Γιατί οι Κινέζοι αγοράζουν σαν τρελοί... γιαπωνέζικες τουαλέτες (pics)

Gazzetta team
Η νέα μανία: Γιατί οι Κινέζοι αγοράζουν σαν τρελοί... γιαπωνέζικες τουαλέτες (pics)
Οι διπλωματικές σχέσεις των δυο μεγαλύτερων οικονομιών της Ασίας δεν είναι και οι καλύτερες. Έτερον εκάτερον, αφού οι χαμηλές τιμές οδηγούν τους έξυπνους Κινέζους να κάνουν τα ψώνια τους στην Ιαπωνία.

Πολλοί εξ αυτών κάνουν και μια αναπάντεχη αγορά: καθίσματα τουαλέτας που καμιά σχέση όμως δεν έχουν με αυτά που έχετε εσείς κι εγώ στα σπίτια μας, αφού μοιάζουν με... ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

τοσίμπα

Εχουν διακόπτες για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας τους, ώστε να ζεσταίνονται τον χειμώνα, καθαρίζονται μόνα τους, στεγνώνουν και απολυμαίνονται. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία έχουν και "χαριτωμένα" σχέδια όπως η Hello Kitty.

Το ιαπωνικό νόμισμα έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 40% έναντι του κινεζικού γουάν τα δυο τελευταία χρόνια, κάνοντας την Ιαπωνία καταναλωτικό παράδεισο για τους Κινέζους, λένε οι αναλυτές.

κινέζοι τουαλ


Πράγματι οι Κινέζοι τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα κατά ορδές και ξοδεύουν στα μαγαζιά ατέλειωτες ώρες. Το 2014, οι επισκέψεις Κινέζων τουριστών στην ιαπωνική ενδοχώρα διπλασιάστηκε σε έναν χρόνο στα 2,4 εκατ. Η μέση καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 10,4% στα 231.753 γουάν ή 1.935 δολάρια.

Όπως επιβεβαιώνει και η Nomura, πρωταρχικός λόγος για την επιλογή της Ιαπωνίας ως καταναλωτικού προορισμού για τους Κινέζους είναι η πτώση του γεν.

Όσο για τις... πολυμορφικές τουαλέτες πολλοί τουρίστες τις θαύμαζαν μέχρι πρότινος, αλλά λίγοι τις αγόραζαν για το σπίτι.

Κατά τη φετινή Κινεζική Πρωτοχρονιά όμως, τα ηλεκτρονικά καθίσματα τουαλέτας έγιναν το τρίτο δημοφιλέστερο δώρο για τους Κινέζους, ξεπερνώντας ακόμα και τους ατμομάγειρες ρυζιού!

Για μεγαλύτερη ευκολία, πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης προωθούν στα μαγαζιά τους τα καθίσματα που δεν χρειάζονται υδραυλική εγκατάσταση και απλώς προσαρμόζονται πάνω στην υπάρχουσα εγκατάσταση.

Η τιμή τους είναι ακόμα ένα δέλεαρ. Για παράδειγμα, το αυτοκαθαριζόμενο μοντέλο της Toshiba's SCS-T160 πωλείται προς 441 δολάρια στην Κίνα και προς 117 δολ. στην Ιαπωνία.

Στην Ιαπωνία οι τιμές κυμαίνονται από 10.000 γεν ή 84 δολ. έως και 70.000 γεν ή 585 δολ, ανάλογα με το μοντέλο. Οι Κινέζοι διαθέτουν συνήθως γύρω στις 30.000 γουάν

Πηγή newmoney.gr