Κωνσταντίνος Σκάρφιλντ: Ο Έλληνας που σκοτώθηκε πολεμώντας του τζιχαντιστές (pics)

Gazzetta team
Κωνσταντίνος Σκάρφιλντ: Ο Έλληνας που σκοτώθηκε πολεμώντας του τζιχαντιστές (pics)
Δεκάδες κράτη και χιλιάδες άνθρωποι έχουν ταχθεί στη μάχη ενάντια των τζιχαντιστών που έχουν σκοπό να γυρίσουν τον κόσμο χιλιάδες χρόνια πίσω κάνοντας φρικαλεότητες που ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί ούτε να διανοηθεί.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που πολέμησαν ενάντια στο Χαλιφάτο είναι και ένας Έλληνας. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Έρικ Σκάρφιλντ, με καταγωγή ελληνική και βρετανική υπηκοότητα. Ο 25χρονος ήταν πρώην μέλος των Βρετανών πεζοναυτών και πολεμούσε με την κύρια κουρδική δύναμη στη Συρία, τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG), νοτιοανατολικά του Ταλ Χάμις, μιας τοποθεσίας που ανακατελήφθη από το ISIS την περασμένη εβδομάδα.

Ο Αμερικανός συμπολεμιστής και στενός του φίλος, Τζόρνταν Μάτσον έγραψε για τον αδικοχαμένο σύντροφο του στη μάχη στο Facebook: «Ο Κώστας, όπως τον φωνάζαμε, είχε γεννηθεί Έλληνας πολίτης και υπηρέτησε στον ελληνικό και στον βρετανικό στρατό. Ήμασταν μαζί από την πρώτη μέρα και μπορώ να πω ότι ήταν ο πιο πειθαρχημένος στρατιώτης που έχω δει. Πάντα ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει στις σκοπιές και στις επιθέσεις εναντίον του εχθρού».

Ο Κωνσταντίνος ήταν μέλος της ταξιαρχίας των δυτικών εθελοντών «Τα λιοντάρια της Rojava». Οι μαρτυρίες των φίλων και των συμπολεμιστών του δείχνουν έναν γενναίο στρατιώτη που είχε σκοπό να προστατέψει του αμάχους από τους τζιχαντιστές. Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε στην οικογένεια του από έναν Βρετανό υποστηρικτή των Κούρδων, ο οποίος είπε ότι οι Κούρδοι μαχητές ζήτησαν να ενταφιάσουν τον Κωνσταντίνο στη Συρία «ως μάρτυρα».