Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου (vid)

Gazzetta team
Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου (vid)
Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν «πυρετώδεις».

Ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 19:00 η συνέντευξη Τύπου της νέας προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη συνέντευξη, που μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της Βουλής, η κυρία Κωνσταντοπούλου αναμένεται να ενημερώσει για τις σαρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει στην λειτουργία του κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται και ο νέος προγραμματισμός συνεδριάσεων Ολομέλειας και κοινοβουλευτικών επιτροπών, ώστε να διευκολυνθούν στη συμμετοχή τους οι βουλευτές και παράλληλα να μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν τις κρίσιμες διεργασίες. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι επιτροπές θα περιοριστούν σε πρωινές συνεδριάσεις και η Ολομέλεια θα συνεδριάζει μόνο το απόγευμα.


Πέραν αυτών, η πρόεδρος θα μιλήσει και για ορισμένα «προβληματικά» φαινόμενα που ανακάλυψε κατά τις πρώτες ημέρες της θητείας της και είναι αποφασισμένη να τα αντιμετωπίσει αποφασιστικά.

Πάντως, οι προετοιμασίες για τη συνέντευξη της κυρίας Κωνσταντοπούλου ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν «πυρετώδεις».

Υπάλληλοι του κοινοβουλίου διαμόρφωσαν κατάλληλα τους χώρους του Εντευκτηρίου, μεταφέροντας τους τετραθέσιους καναπέδες και τις πολυθρόνες και βάζοντας στην θέση τους τουλάχιστον εξήντα καρέκλες για να υποδεχθούν τους δημοσιογράφους όλων των μέσων.

Επίσης, οι τεχνικοί του έστησαν τρεις κάμερες και ένα υπερσύγχρονο σύστημα μεταφοράς εικόνας και ήχου, ενώ τη διαδικασία συντονίζει ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της Βουλής, Τάκης Κάμπρας.