Προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη έλαβε η 22χρονη Αγγελική (vids&pics)

Gazzetta team
Προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη έλαβε η 22χρονη Αγγελική (vids&pics)
Αύριο θα απολογηθούν η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου και η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου - Και οι τρεις θα παραμείνουν κρατούμενες στη ΓΑΔΑ μέχρι να απολογηθούν - Δείτε το απομονωμένο σπίτι που κρυβόταν η 22χρονη στη Σαλαμίνα - Σε απεργία πείνας «μέχρι θανάτου» τα αδέλφια Τσάκαλου.
Προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη ζήτησε και έλαβα από τον ανακριτή η Αγγελική Σπυροπούλου, ενώ προθεσμία για αύριο Τρίτη έλαβαν η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου και η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου, οι οποίες επίσης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αναφορικά με την υπόθεση Ξηρού.
Οι τρεις γυναίκες αποχωρίσουν από το Εφετείο προκειμένου να οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ όπου και θα παραμείνουν μέχρι να δώσουν τις απολογίες τους.

Η 22χρονη έφτασε στο Εφετείο Αθηνών λίγα λεπτά μετά τις 19:30, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ μαζί της μεταφέρθηκαν στον ανακριτή και οι άλλες δύο κατηγορούμενες, οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση, η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, καθώς και η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου.





Η Αγγελική, το υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο πρόσωπο για την ΕΛΑΣ, φέρεται να είχε βρει καταφύγιο το τελευταίο διάστημα στο σπίτι της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου.


Πρόκειται για ένα απομονωμένο σπίτι στην ερημική περιοχή Αιάντειο, στη θέση Δρακατσούλα της Σαλαμίνας, το οποίο ανήκει στη μητέρα του προφυλακισμένου για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.





Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια τα περισσότερα από τα οποία, σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν κατοικούνται αυτό το διάστημα, ενώ όσοι είδαν το τελευταίο διάστημα την 22χρονη, μιλούν για μια κοπέλα η οποία μπαινόβγαινε στο σπίτι και ήταν λιγομίλητη και επιφυλακτική χωρίς, ωστόσο, να μπορούν να ταυτοποιήσουν στο πρόσωπό της την Αγγελική. Οι ίδιες πηγές είχαν παρατηρήσει αυξημένη κίνηση το τελευταίο διάστημα στην περιοχή από αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες.

Έκτός από την Αγγελική, σήμερα συνελήφθη και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, καθώς φέρεται να παρείχε καταφύγιο στην 22χρονη. Μάλιστα, η 60χρονη γυναίκα συνελήφθη έξω από το γραφείο του ανακριτή, όπου είχε μεταβεί ώστε να δηλώσει πως βρίσκεται στη διάθεση των αρχών, ενώ στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται και η σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου, με τις ίδιες κατηγορίες περί υπόθαλψης εγκληματία.

Πώς η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη της 22χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη της 22χρονης μετά την χθεσινή σύλληψη της 36χρονης γυναίκας, που φέρεται να επιτελούσε ρόλο «ταχυδρόμου» μεταξύ των μελών της οργάνωσης.

Η 36χρονη κατηγορείται ότι λειτουργούσε σαν «ταχυδρόμος» μεταξύ των έγκλειστων στις φυλακές Κορυδαλλού που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και της Αγγελικής, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι της στην Σαλαμίνα.





Το Σαββατοκύριακο η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε δύο ακόμη συνεργάτες του Ξηρού, έναν 39χρονο με την κωδική ονομασία «Ιάσονας» και έναν 32χρονο που φέρεται να είναι ο άνθρωπος που παρέδωσε στην Αγγελική Σπυροπούλου, ψηφιακό υλικό ( κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασφαλείας ( password ), τηλέφωνο επικοινωνίας, 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ που θα χρησιμοποιούνταν στην μεγάλη απόδραση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και τις έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι που έμενε στην Ανάβυσσο, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε εντοπιστεί μια πλαστή ταυτότητα της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου, ενώ η νεαρή φέρεται να είχε νοικιάσει τη γιάφκα του «Μανώλη» της 17Ν που βρέθηκε στην Πέραχωρα, κοντά στο Λουτράκι.



Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω συνδέσμου τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Μάλιστα, φέρεται να είναι εκείνη που έκανε κατόπτευση των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να είναι ακριβής χαρτόγραφηση.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως η Αγγελική έχει καταγραφεί σε επίσκεψη στον Κορυδαλλό και έτσι εξηγούν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης και τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Συνελήφθη και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου

Όσον αφορά στη σύλληψη της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, έγινε έξω από το γραφείο του ανακριτή, στο εφετείο.

Η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου οι οποίοι εκτίουν ποινές για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, συνελήφθη καθώς φέρεται να παρείχε βοήθεια και καταφύγιο στην Αγγελική Σπυροπούλου.

Η γυναίκα είχε επισκεφθεί το γραφείο του ανακριτή που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να δηλώσει καταρχάς ότι είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.



Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόθεση της ήταν να καταθέσει πως ο 32χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο όπως και ένας ακόμη 39χρονος άνδρας, δεν γνώριζαν ότι μετέφεραν υλικό που επρόκειτο να τοποθετηθεί σε καλάσνικοφ που κατά την κατηγορία θα χρησιμοποιούσαν στην προσπάθεια απόδρασης από τον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής της είπε να επανέλθει στο γραφείο του την Παρασκευή και αμέσως μετά οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην Ασφάλεια.

Σε απεργία πείνας τα αδέλφια Τσάκαλου

Πάντως, σε απεργία πείνας «μέχρι θανάτου» προχωρούν από σήμερα οι αδελφοί Τσάκαλου και ο Γιώργος Πολύδωρος -ο οποίος βρίσκεται επίσης στη φυλακή για συμμετοχή στην οργάνωση- όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο protothema.gr, ο συνήγορός τους Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, μοναδικό τους αίτημα είναι η μη προφυλάκιση των συγγενικών και φιλικών τους προσώπων, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως ο Χρήστος Τσάκαλος του μετέφερε ότι έχουν αναλάβει πλήρως την ευθύνη για το σχέδιο της απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού και πως έχουν κάνει την αυτοκριτική τους.

Επίσης, ο Χρήστος Τσάκαλος είπε στον Φραγκίσκο Ραγκούση πως η Αγγελική είναι η προσωπική του σχέση, για αυτό και βρέθηκε σπίτι σπίτι της μητέρας του. Σύμφωνα με τον συνήγορο των φυλακισμένων για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ο ίδιος ο Τσάκαλος είχε πει στην Αγγελική να επισκεφτεί το σπίτι της μητέρας του, σε περίπτωση που δεν είχε κάπου αλλού να πάει.
Σε εξέλιξη έρευνα της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στου Γκύζη


Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη της Αγγελικής Σπυροπούλου και άλλων δύο συγγενικών προσώπων προφυλακισμένων για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κάνουν «φύλλο και φτερό» διαμέρισμα σε τετραώροφη πολυκατοικία στου Γκύζη.



Το διαμέρισμα βρίσκεται στην οδό Νικηφόρου Λύτρα 34 με την περιοχή να έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς.

Η γυναίκα που διέμενε στο διαμέρισμα είναι η σύζυγος του προφυλακισμένου Γεράσιμου Τσάκαλου, η οποία συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, της καταζητούμενης, δηλαδή, Αγγελικής Σπυροπούλου.











Πηγή: protothema.gr