Νέα στοιχεία για τον αγνοούμενο φοιτητή: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Gazzetta team
Νέα στοιχεία για τον αγνοούμενο φοιτητή: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Νέα στοιχεία για την υπόθεση του αγνοούμενου φοιτητή που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο έφερε στο φως η χθεσινοβραδυνή εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η δημοσιογράφος κάνει έκκληση να επικεντρωθούν οι έρευνες γύρω από τη σχολή.

Σήμερα στις 11 ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση στον Πειραιά για την αναζήτηση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το κάλεσμα έγινε μέσω Facebook μέσω της σελίδας «ΒΟΗΘΑΜΕ όλοι να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης» την οποία διαχειρίζεται η αδερφή του Βαγγέλη, Ελένη.

Στις προσπάθειες εντοπισμού του Βαγγέλη συμμετέχει ενεργά και η Αγγελική Νικολούλη, η οποία έχει αφιερώσει δύο εκπομπές της στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την εκπομπή, ο 20χρονος δεν έφτασε στην πόλη των Ιωαννίνων όπως αρχικά είχε λεχθεί. Βγήκε οργισμένος από τη Σχολή, κινήθηκε εκεί γύρω και επέστρεψε.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μάρτυρας απ’ τη Γαλακτοκομική Σχολή που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη και ισχυρίστηκε ότι γύρω στις 14:45 είδε τον Βαγγέλη στο χώρο της Εστίας και του μίλησε. Ωστόσο ο φοιτητής, παρά το γεγονός ότι είχε επιστρέψει στην Εστία, δεν επέστρεψε στο δωμάτιο του όπως ισχυρίζεται ο συγκάτοικος του.

Σημαντικά στοιχεία προσθέτει και η μαρτυρία ενός άλλου φοιτητή ο οποίος αναφέρει ότι στις 14:45 που ο Βαγγέλης βγήκε απ’ το δωμάτιο του για να πάει στις εξωτερικές τουαλέτες, άκουσε δυνατές φωνές και στη συνέχεια την πόρτα του δωματίου ν’ ανοίγει και να κλείνει με δύναμη.

Στην τραπεζαρία της Σχολής όπου βρέθηκε η δημοσιογράφος, άτομο απ’ την παρέα των Κρητικών ισχυρίστηκε ότι τον συνάντησε μετά το φαγητό τους στο χώρο των δωματίων.

Παράλληλα πλησιάζει στο τέλος της και η ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για τα τεκταινόμενα στη Γαλακτοκομική Σχολή και τις εικασίες περί εκφοβισμού του νεαρού.

Μια ακόμα σημαντική μαρτυρία έγινε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, από δύο κοπέλες που ισχυρίζονται ότι συνάντησαν ένα άτομο με τα χαρακτηριστικά του Βαγγέλη και φούτερ με τη λέξη ITALIA , να κινείται το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου, στην παραλίμνια περιοχή κοντά στη Σχολή. Μάλιστα η κοπέλα θυμάται έντονα το φούτερ γιατί το σχολίασε με τη φίλη της καθώς αναρωτήθηκε αν γινόταν κάποιος διεθνής αθλητικός αγώνας εκείνη την ημέρα. Οι φίλες πήγαιναν προς την περιοχή της Ανατολής, ενώ ο νεαρός κατευθυνόταν προς την περιοχή του Κατσικά. Πίσω από τις δύο κυρίες υπήρχε ένας άλλος περιπατητής που πιθανά να συνάντησε κι εκείνος το νεαρό με το χαρακτηριστικό φούτερ.

Ο Βαγγέλης είχε θεαθεί αρκετές φορές από εργαζόμενους στον Ιππικό Όμιλο με φίλους του και το «Τούνελ» βρέθηκε στο σημείο για έρευνα. Η βλάστηση στην περιοχή γύρω από τον Ιππικό Όμιλο που καταλήγει στη λίμνη είναι πυκνή και έχει ερευνήθηκε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ οι υπάλληλοι δεν πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο και τη μέρα της εξαφάνισης δεν φαίνεται να παρατήρησε κάποιος κάτι.

Μάρτυρας που γνωρίζει καλά τον τόπο, υποστήριξε στο «Τούνελ» πως αν κάποιος χαθεί εκεί, δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί. Όπως είπε τριγύρω υπάρχουν πολλές κρυψώνες και πηγάδια, που συνήθως έχουν στην επιφάνεια τους για να ξεχωρίζουν κάποιο βάρος ή τσιμεντένια κάλυψη.

Πηγή: iefimerida.gr