Τσίπρας: Το σχέδιο των δανειστών ήταν να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας σε ανατροπή ή παράδοση άνευ όρων

Gazzetta team
Τσίπρας: Το σχέδιο των δανειστών ήταν να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας σε ανατροπή ή παράδοση άνευ όρων
Θα ξηλώσουμε το καθεστώς της διαπλοκής και της αδιαφάνειας - Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας

Τον απολογισμό των μέχρι τώρα πεπραγμένων της κυβέρνησης και της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους έκανε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του εξαπολύοντας επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του λέγοντας ότι ήταν «συνένοχος και εκτελεστικό όργανο στην προσπάθεια ναυαγίου των διαπραγματεύσεων».

Ξεκινώντας ο κ. Τσίπρας είπε: «Έχουμε μπροστά μας μεγάλη και δύσκολη μάχη. Είμαστε δεσμευμένοι στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, με προσήλωση στην κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε τις αξίες μας ή να δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Όσοι ελπίζουν κάτι τέτοιο θα διαψευστούν. Πολλοί ποντάρουν σε τρίτο μνημόνιο, θα διαψευστούν, τα μνημόνια με οποιοδήποτε όνομα και αρίθμηση τελείωσαν. Αυτό που θα επιδιώξουμε και θα πρετοιμαστούμε είναι μία αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία για την απαλλαγή από την εξευτελιστική επιτροπεία. Μία συμφωνία που θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Δείτε την συνέχεια στο protothema.gr