Τι συμβολίζει το ναζιστικό «C18» πάνω στο μνημείο του Παύλου Φύσσα;

Gazzetta team
Τι συμβολίζει το ναζιστικό «C18» πάνω στο μνημείο του Παύλου Φύσσα;
Αποτροπιασμό προκαλεί το σύνθημα «C18» που έγραψαν άγνωστοι, πάνω στο μνημείο του αντιφασίστα μουσικού Πάυλου Φύσσα. Πρόκειται για το «σήμα κατατεθέν» μιας εκ των σκληρότερων νεοναζιστικών οργανώσεων που δρα στην Ευρώπη, τους Combat 18.

Η οργάνωση ξεκίνησε το 1992 από την Μεγάλη Βρετανία ως το ένοπλο σκέλος της επίσης γνωστής για τα νεοναζιστικά ιδεώδη της, οργάνωσης «Blood and Honour». Η C18 εμφανίστηκε αργότερα και σε άλλες χώρες, με σημαντικότερες το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Πολωνία τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Βραζιλία, την Ισλανδία, την Τσεχία, την Σερβία, την Σουηδία, την Δανία ενώ υπάρχουν αναφορές για ύπαρξη μικρού πυρήνα και στην Ελλάδα. Το νούμερο 18 αντιστοιχεί στα γράμματα Α και H (το πρώτο και το όγδοο του Αγγλικού αλφάβητου) που φυσικά παραπέμπει στο όνομα του Αδόλφου Χίτλετ (Adolf Hitler).

Τα μέλη της συμμορίας έχουν κατηγορηθεί στη Βρετανία για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών αλλά ακόμα και Άγγλων οι οποίοι δεν είναι λευκοί. Η ναζιστική ιδεολογία τους είναι κάτι το οποίο δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε, αφού δεν προσπαθούν να το κρύψουν. Σημαντικό κομμάτι τους δρα μέσα στους κύκλους των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι. Το προσωνύμιο του συγκεκριμένου πυρήνα, μάλιστα, είναι Chelsea Headhunters που σημαίνει «οι κεφαλοκυνηγοί της Τσέλσι».

Η Σκότλαντ Γιάρντ, από το 1998 μέχρι και το 2000 προχώρησε σε μια «σκούπα» διαρκείας συλλαμβάνοντας αρκετά μέλη των Combat 18, αποδυναμώνοντας σε μεγάλο βαθμό την οργάνωση. Παρόλα αυτά έχει καταφέρει όχι μόνο να επιβιώσει μέχρι σήμερα αλλά και να βρίσκει κάθε φορά διάφορους τρόπους να προκαλεί τον τρόμο. Αρκεί να θυμηθούμε το πρόσφατο περιστατικό στο μετρό του Παρισιού, όπου οπαδοί της Τσέλσι απέτρεψαν από έναν μαύρο Γάλλο να επιβιβαστεί στο βαγόνι, φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα.

Πηγή: koutipandoras.gr