Τρεις ώρες έσπαγαν και έκαιγαν και η Αστυνομία απλά παρατηρούσε (vids&pics)

Gazzetta team
Τρεις ώρες έσπαγαν και έκαιγαν και η Αστυνομία απλά παρατηρούσε (vids&pics)
Ένταση και μολότοφ νωρίτερα σε δρόμους του κέντρου - Διακόπηκε για ώρα η κυκλοφορία στην Πατησίων - Μετά την «αντικρατική» πορεία οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε κοσμηματοπωλεία, έκαψαν τέσσερα ΙΧ, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, όπου από τις 8 μέχρι και τις 11 το βράδυ άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο προκάλεσαν καταστροφές και μεγάλες ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα, έπειτα από την «αντικρατική, αντικαπιταλιστική» πορεία που πραγματοποίησαν.

Περίπου 300 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Όταν η πορεία ολοκληρώθηκε, πολλοί από τους διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, τα οποία για άλλη μια φορά μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια των επεισοδίων, οι δυνάμεις των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που τους ακολουθούσαν, κράτησαν διακριτική απόσταση από τους διαδηλωτές.

Οι καταστροφές ξεκίνησαν, πάντως, νωρίς όταν κάποιοι νεαροί προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα στη Βουκουρεστίου και στην Πανεπιστημίου.

Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δύο κοσμηματοπωλεία στην οδό Βουκουρεστίου, σε μια στάση λεωφορείου και σε μια καφετέρια, έσπασαν τη βιτρίνα γραφείου ασφαλιστικής εταιρείας και ενός καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, έκαψαν μια στάση λεωφορείου και έβαλαν φωτιά σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα, τρία από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές που κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, δημιουργώντας οδοφράγματα.

Μετά τις 9 το βράδυ (και μέχρι τις 11 περίπου) διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πατησίων, στο ύψος της Τοσίτσα, καθώς κάποιοι από τους αναρχικούς έριξαν κάδους στο δρόμο και άναψαν και πάλι φωτιές, ενώ έριξαν μολότοφ κατά των αστυνομικών έξω από το Πολυτεχνείο, αλλά και στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα. Οι άντρες των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και κροτίδων κρότου-λάμψης.

Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε άντρες των ΜΑΤ, ρίχνοντας εναντίον τους βόμβες μολότοφ και στην οδό Τζωρτζ, στην Πλατεία Κάνιγγος, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Κάνιγγος και Καποδιστρίου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια





































Πηγή: protothema.gr