Η αντιπολίτευση μιλά για «παράταση του μνημονίου» και ζητά από την κυβέρνηση να τη φέρει στη Βουλή

Gazzetta team
Η αντιπολίτευση μιλά για «παράταση του μνημονίου» και ζητά από την κυβέρνηση να τη φέρει στη Βουλή
Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του «Ποταμιού», του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ με ερωτήσεις και ανακοινώσεις καλούν τον Μέγαρο Μαξίμου να φέρει άμεσα σε νομοσχέδιο τις πρόσφατες αποφάσεις του Εurogroup.

Πολιτικό πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση το καθολικό αίτημα της αντιπολίτευσης να έρθει στην Βουλή η νέα συμφωνία με τους εταίρους και η παράταση της δανειακής σύμβασης για συζήτηση και έγκριση.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του «Ποταμιού», του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ με ερωτήσεις και ανακοινώσεις καλούν τον Μέγαρο Μαξίμου να φέρει άμεσα σε νομοσχέδιο τις πρόσφατες αποφάσεις του Εurogroup, να διεξαχθεί αναλυτική συζήτηση για τις δεσμεύσεις της χώρας που περιλαμβάνει η λίστα Βαρουφάκη και για το αν αυτές εκτρέπουν τον κυβερνητικό «οδικό χάρτη» όπως αυτός διαμορφώθηκε από τις προγραμματικές δηλώσεις πρωθυπουργού και υπουργών.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να τηρηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία για την νέα συμφωνία την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «παράταση του μνημονίου».

Από την ΝΔ, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό με την οποία στην ουσία τον καλεί να φέρει άμεσα στην Ολομέλεια την δανειακή σύμβαση.

Το ίδιο ζητά και η κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη από το «Ποτάμι» ενώ το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή, τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία».

Προσθέτει μάλιστα πως η συμφωνία «αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε…».

Από την άλλη ωστόσο, η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα πρόθυμη να φέρει στο κοινοβούλιο την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης ενώ ορισμένα στελέχη της σημειώνουν πως αυτό θα γίνει μόνο εάν το απαιτήσουν οι εταίροι.

Πηγή: protothema.gr