Ο «ανοργάνωτος serial killer» που σκότωνε τα αφεντικά του (pic)

Gazzetta team
Ο «ανοργάνωτος serial killer» που σκότωνε τα αφεντικά του (pic)
Κυνικός, αδιάφορος και ψυχρός ο γιγαντόσωμος Αλβανός - Πρώτα έκανε μικροδουλειές και μετά δολοφονούσε τους ανθρώπους που του έδιναν ένα κομμάτι ψωμί - Πώς έφτασε στη σύλληψή του η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Ο γιγαντόσωμος άνδρας με τα χοντρά τραχιά δάχτυλα που μπαινόβγαινε στην Ελλάδα από τα βουνά και σκότωνε από έναν έντονο και ανεξέλεγκτο εσωτερικό θυμό είναι ο άνθρωπος που δολοφόνησε τη ζωγράφο Κατερίνα Ζαζάνη στη Νάξο και δύο ακόμη ηλικιωμένους αγρότες στην Πελοπόννησο. Ο «ανοργάνωτος serial killer», όπως τον αποκαλούν οι αναλυτές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, με τον χαοτικό ψυχισμό και τα φονικά δάχτυλα, ενδέχεται να έχει στραγγαλίσει και άλλους ηλικιωμένους στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, είτε για να τους ληστέψει, είτε γιατί είχε μαζί τους εργασιακές διαφορές. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο 31χρονος Αλβανός μέσα σε μια κρίση ειλικρίνειας αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι πριν από έναν χρόνο εισέβαλε σε μονοκατοικία στις Λιβανάτες και τσάκισε στο ξύλο μια γυναίκα για να της αρπάξει 200 ευρώ και μια τηλεόραση. Ομως τέτοιο συμβάν δεν έχει καταγραφεί στο αστυνομικό δελτίο και η Ασφάλεια ψάχνει να βρει ποια είναι αυτή η περίπτωση που αποκάλυψε ο Αλβανός και το κυριότερο αν το θύμα του βρίσκεται στη ζωή.



Ο Ηλίας ή Εντμοντ ή Αρτάν ή Βαγγέλης ή Μόντι όπως παρουσιαζόταν δεν είχε μόνιμη κατοικία. Εμενε στα σπίτια των εργοδοτών του όπου έκανε χειρωνακτικές εργασίες. Και όταν βρισκόταν σε έξαρση «καθάριζε» τους άτυχους ηλικιωμένους και επέστρεφε στο πατρικό του στην Αλβανία για να κρυφτεί ή διανυκτέρευε σε σπίτια που άνοιγε για να τα αδειάσει.

Κυνικός, αδιάφορος και ψυχρός ο Αλβανός κατά συρροή δολοφόνος δεν είπε πολλά στους αστυνομικούς. Απόρησε μόνο πώς κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες πριν προχωρήσει σε άλλη μια δολοφονία κάποιου άτυχου ηλικιωμένου, που ανυποψίαστος για το κτήνος που έκρυβε μέσα του θα τον προσλάμβανε για να του κάνει μερεμέτια και εξωτερικές δουλειές.

Ο τελευταίος φόνος στη Νάξο

Το περασμένο φθινόπωρο ο Ηλίας ή Βαγγέλης όπως παρουσιαζόταν στη Νάξο, έφτασε στο νησί των Κυκλάδων για να δουλέψει ως εργάτης. Η ζωγράφος Κατερίνα Ζαζάνη τον προσέλαβε για διάφορες εργασίες στο σπίτι της στη θέση Γαλανάδο. Οπως είπε στους αστυνομικούς ο Αλβανός με τα τραχιά χέρια τσακωνόταν συχνά με την εργοδότριά του καθώς αυτή δεν ήταν ευχαριστημένη από τη δουλειά του. Στις 16 Οκτωβρίου πήγε στο σπίτι της για να ζητήσει τα λεφτά που του χρωστούσε. Αφού διαπληκτίστηκε με την 59χρονη γυναίκα αυτή όταν είδε τα αίματα να ανάβουν και τον Αλβανό να κινείται εναντίον της απειλητικά τρόμαξε και προσπάθησε να καλέσει την Αστυνομία. Ομως δεν πρόλαβε... Ο γιγαντόσωμος Αλβανός εργάτης όρμησε πάνω της, τη στρίμωξε, την έπιασε από τον λαιμό και με μια πρωτόγονη δύναμη έσφιξε τα χοντρά του χέρια και της πήρε τη ζωή. Στη συνέχεια την έσυρε στο υπνοδωμάτιο, της έδεσε με σπάγκο τα χέρια και τα πόδια και αφού βούτηξε 380 ευρώ, 200 δολάρια, δύο κινητά τηλέφωνα και μια χρυσή αλυσίδα έγινε καπνός... Με το πρώτο πλοίο της γραμμής έφτασε στον Πειραιά και από εκεί με λεωφορείο στα σύνορα όπου από κρυφά περάσματα μέσα από δάση και βουνά μπήκε στην πατρίδα του στο πατρικό του για να κρυφτεί και να λουφάξει.

Στην Ελλάδα επέστρεψε στις αρχές Δεκεμβρίου. Πήγε στις Λιβανάτες όπου μένουν κάποιοι συγγενείς του και μέχρι προχθές που συνελήφθη πραγματοποίησε δέκα κλοπές σε σπίτια της περιοχής και άλλες τόσες στην περιοχή της Πάτρας.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών ήξεραν από την πρώτη στιγμή ποιον έψαχναν. Ο killer μετά από κάθε φόνο, μετά από κάθε ληστρική επιδρομή ακόμα και «μπούκες» σε άδεια σπίτια για να κάνει πλιάτσικο, άφηνε παντού τα ίχνη του. Αποτυπώματα και DNA που έδιναν στους διώκτες το στίγμα του και τη διαδρομή που ακολουθούσε. Την περασμένη Τρίτη ο 31χρονος Αλβανός μαζί με έναν ομοεθνή του έκλεψαν ένα Fiat Panda από την Αρκίτσα και πήγαν στην Πάτρα. Εκεί διέρρηξαν μια εξοχική κατοικία, έφαγαν, κοιμήθηκαν και φεύγοντας τη λεηλάτησαν αφήνοντας πάλι πίσω τους πλήθος στοιχείων. Μόλις αυτά ταυτοποιήθηκαν, ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που είχε συσταθεί ειδικά για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, καταφέρνουν το πρωί της Πέμπτης να τον εντοπίσουν στην περιοχή Πελεκάνος στην Πάτρα. Χωρίς να χάσουν χρόνο, τον αιφνιδιάζουν και πριν προλάβει να αντιδράσει τον συλλαμβάνουν και τον οδηγούν στην Αθήνα.


Δολοφονίες και ληστείες στην Πελοπόννησο

Από το 2005 που ο Αλβανός serial killer ήρθε πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, δούλευε ως εργάτης σε αγροτικές εργασίες και παράλληλα διέπραττε ληστείες και κλοπές. Τον πρώτο φόνο τον έκανε στις 10 Μαΐου του 2011 στο χωριό Σπηλιά της Μεσσηνίας. Ηταν τότε που δούλευε στα χωράφια ενός 79χρονου όταν άρχισε να έχει μαζί του οικονομικές διαφορές. Σε μια από αυτές και πάνω σε έκρηξη θυμού και μίσους αποφάσισε να τιμωρήσει τον άτυχο ηλικιωμένο. Επεσε καταπάνω του και άρχισε να τον χτυπά με λύσσα μέχρι που ο γέροντας δεν άντεξε και ξεψύχησε από τις γροθιές του. Μόλις τον είδε νεκρό, του άρπαξε 200 ευρώ και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Η δεύτερη δολοφονία στην Πελοπόννησο έγινε στο χωρίο Βούρβουρα Αρκαδίας στις 4 Σεπτεμβρίου του 2011. Ο 31χρονος μαζί με δύο ακόμη Αλβανούς που αναζητούνται εισέβαλαν στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού για να το ληστέψουν. Με πρωτοφανή αγριότητα και χωρίς κανένα έλεος επιτέθηκε, γρονθοκόπησε τον 78χρονο άνδρα και στη συνέχεια με τα δυνατά του χέρια τον στραγγάλισε. Την ηλικιωμένη σύζυγό του, αφού την έδεσαν και τη φίμωσαν δίπλα στον νεκρό σύζυγό της, άρπαξαν 1.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Πηγή: protothema.gr