Μαξίμου: Μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας

Gazzetta team
Μαξίμου: Μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας
Ο πρωθυπουργός κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γ.Δραγασάκη, τον Γ.Βαρουφάκη και όλο το οικονομικό επιτελείο για σύσκεψη.

Έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες εκτός του κ. Τσίπρα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και όλο το οικονομικό επιτελείο.

Η συνάντηση της ηγετικής ομάδας της κυβέρνησης πραγματοποιείται στον απόηχο των σημερινών συναντήσεων που είχε στην Αθήνα με τους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μετέφεραν ότι ο πρωθυπουργός επισήμανε πριν από λίγη ώρα απευθυνόμενος σε συνομιλητές του: «Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».

Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Τσίπρας προδιαγράφει την στάση που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα επιδιώκοντας να στείλει το μήνυμα στους Ευρωπαίους δανειστές ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια στρατηγική «μέχρι τέλους», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Πηγή: protothema.gr