Εργοδότης κόβει τις βέρες των εργαζομένων του

Gazzetta team
Εργοδότης κόβει τις βέρες των εργαζομένων του
Εργάτες με δάκρυα στα μάτια έβγαζαν για πρώτη φορά μετά το γάμος τους τη βέρα τους, επειδή τους ζητήθηκε ή μάλλον τους επιβλήθηκε από το αφεντικό τους.

Ολα ξεκίνησαν όταν η βέρα ενός εργαζομένου πιάστηκε σε ένα κομμάτι του εξοπλισμού της επιχείρησης Becton Dickinson η οποία παράγει ιατρικά εργαλεία και η οποία απασχολεί 700 εργαζομένους στο εργοστάσιό της στο Πλίμουθ.

Ετσι, η διοίκηση αποφάσισε για λόγους ασφαλείς να επιβάλλει στους εργαζομένους να μην φορούν βέρες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Μάλιστα, προκειμένου να τους διευκολύνει έφερε έναν κοσμηματοπώλη που ανέλαβε το έργο να κάνει τις βέρες λίγο μεγαλύτερες προκειμένου να βγαίνουν και να μπαίνουν ευκολότερα.

Φυσικά, η απόφαση αυτή, αν και ελήφθη για λόγους ασφαλείας, προκάλεσε σάλο αντιδράσεων, με τις ενώσεις εργαζομένων να υποστηρίζουν ότι πολλές γυναίκες αποχωρίστηκαν με δάκρυα στα μάτια για πρώτη φορά στα 20 ή 30 χρόνια γάμου. «Εχω δει πολλούς ανθρώπους σε εργοστάσια που φορούν γάντια ή καλύπτουν με ταινίες τα δάχτυλά τους στα σημεία πάνω από τα δαχτυλίδια προκειμένου να μην τα βγάλουν. Εχω δει επίσης αφεντικά που φέρνουν κοσμηματοπώλες για να κόψουν τις βέρες από τα χέρια των εργαζομένων τους», τονίζει ο Μπέκτον Ντίκινσον, εκπρόσωπος βρετανικής ένωσης εργαζομένων.



Πηγή: iefimerida.gr