Ανείπωτος ο πόνος στις κηδείες των δύο πιλότων (vids&pics)

Gazzetta team
Ανείπωτος ο πόνος στις κηδείες των δύο πιλότων (vids&pics)
Το τελευταίο αντίο στον σμηναγό Παναγιώτη Λάσκαρη που σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα με το F-16 στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του άτυχου πιλότου.

Η Κατερίνα, η κουνιάδα του, προσπαθεί να βρει δύναμη να παρηγορήσει την αδελφή της και σύζυγο του αδικοχαμένου Παναγιώτη, αλλά καταρρέει.

«Χάσαμε τον άνθρωπό μας. Τεράστιο πλήγμα. Εμεινε χήρα η αδελφή μου, ορφανό το παιδί τους. Αντίο στον αγαπημένο μας Πάνο», λέει.

Ο σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης


Ο σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας


Η κυρία Αγγελική, θεία του 32χρονου σμηναγού, ξεσπά σε κλάματα.

«Πώς έγινε αυτό; Πάει το παλικάρι μας...». Τραγική φιγούρα η μητέρα του αδικοχαμένου πιλότου, που υποβασταζόμενη κι απαρηγόρητη έψαχνε το παιδί της, φωνάζοντας με όση φωνή της απέμεινε: «Πάνο μου. Πάνο μου, αγόρι μου...»



Η νεκρώσιμος ακολουθία στη μνήμη του 35χρονου Παναγιώτη, ο οποίος ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο, εψάλη το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου στα Άνω Πατησια, ενώ το παρών έδωσε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.



Αυτή την ώρα ψάλλεται η εξόδιος ακολουθία για τον 30χρονο σμηναγό της πολεμικής αεροπορίας, Αθανάσιο Ζαγκα.



Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς και η σύζυγος του, με την οποία είχαν αποκτήσει πριν από λίγο καιρό το πρώτο τους παιδί και η οποία φέρεται να του είχε ζητήσει να μην πάει σε αυτή την άσκηση, καθώς τον ήθελε κοντά σε εκείνη και το παιδί τους, αυτή την περίοδο.



Ο θείος του, Νίκος Καραβίδας, μίλησε στην κάμερα του protothema.gr και έκανε λόγο για ένα καταπληκτικό παιδί με «καρδιά αγγέλου» που -όπως λέει βουρκωμένος- χάθηκε τόσο άδικα.



Πολύς είναι, πάντως, ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη για να πει στον αδικοχαμένο πιλότο το τελευταίο «αντίο». Άνθρωποι που είτε δεν τον γνώριζαν, αλλά θεώρησαν καθήκον τους να έρθουν και βεβαία συνάδελφοί του, οι οποίοι με δυσκολία συγκρατούν τα δάκρυά τους.



Στεφάνια έχουν στείλει, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πανος Καμμένος.






Υποβασταζόμενη και απαρηγόρητη η μάνα του Παναγιώτη Λάσκαρη







































Πηγή: protothema.gr