Βούτσης: Αφοπλισμός μόνο για αστυνομικούς σε διαδηλώσεις και γήπεδα (vid)

Gazzetta team
Βούτσης: Αφοπλισμός μόνο για αστυνομικούς σε διαδηλώσεις και γήπεδα (vid)
«Μόνο εκεί», είπε ο νέος υπουργός, που επεσήμανε πως ο νόμος ισχύει από το 1996 και πως δεν θα υπάρξει αντιδικία και ρεβανσισμός προς το Σώμα - Το πρόγραμμα Θησέας, τις συλλήψεις τρομοκρατών και τον περιορισμό των πυρκαγιών επί ημερών του τόνισε ο απερχόμενος υπουργός Βασίλης Κικίλιας.
Σε κλίμα συγκίνησης, αμοιβαίας εκτίμησης και συμπάθειας έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Πρώτος πήρε το λόγο ο απερχόμενος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε πως όταν ανέλαβε το υπουργείο πριν από οκτώ μήνες έθεσε ως στόχο οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς στα σπίτια, στο δρόμο και στη δουλειά τους γιατί, όπως είπε, «ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν γίνεται».


Αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τους αστυνομικούς, λέγοντας πως «έζησε ώρες μαζί τους» και τόνισε: «Τιμώ και τους σέβομαι και ζητώ συγγνώμη που δεν κατάφερα να ικανοποιήσω πολλά από τα οικονομικά τους, δίκαια αιτήματα».

Τέλος, έκανε έναν μίνι-απολογισμό του έργου του, αναφερόμενος στην «επιχείρηση Θησέας στην Αθήνα, με πολύ καλά αποτελέσματα, στην σύλληψη επικίνδυνων τρομοκρατών όπως τον Χριστόδουλο Ξηρό, τον Μαζιώτη, τον Σταμπούλο», ενώ για την Πυροσβεστική τόνισε πως πέρσι το καλοκαίρι είχαμε κατά 44,6% λιγότερες καμένες εκτάσεις. Τέλος, άφησε ένα καρφί εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως ποτέ δεν δέχθηκε συγχαρητήρια για τις συλλήψεις των τριών τρομοκρατών.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (όπου υπάγεται πλέον το Προστασίας του Πολίτη) Νίκος Βούτσης. Ο υπουργός είπε ότι «θα μιλήσει από καρδιάς», επισημαίνοντας πως «δεν θα υπάρξει ίχνος αντιδικίας ή ρεβανσισμού απέναντι στο σώμα».

«Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι δεν θα γεμίσει το υπουργείο με στρατιές συμβασιούχων συμβούλων και παρατρεχάμενων, αλλά θα στηριχθούν στην ιεραρχία και την επετηρίδα.

Για τον αφοπλισμό των αστυνομικών ο νέος υπουργός ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας πως «από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που λέει να μην υπάρχουν όπλα στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες είτε σε γήπεδα είτε σε διαδηλώσεις».

«Μόνο εκεί» επανέλαβε δύο φορές χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ήταν σύντομος, τονίζοντας πως «θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για ελευθερία, εμπιστοσύνη, ασφάλεια» και πως «αξίζει να προσπαθήσουμε». Επισήμανε ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αφοπλισμού της αστυνομίας, προσθέτοντας πως άμεσα πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων από το Σύνταγμα.

Πηγή: protothema.gr