Αλέκος Φλαμπουράρης: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου

Gazzetta team
Αλέκος Φλαμπουράρης: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου
Η θέση που του έδωσε ο κ. Τσίπρας στο νέο κυβερνητικό σχήμα ως υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου δείχνει την απεριόριστη εμπιστοσύνη που του έχει.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι από τους ανθρώπους που συνομιλούν αρκετά συχνά με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως είναι ο μυστικός του σύμβουλος σε πολλά θέματα. Και δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρωθυπουργός τον συναντούσε για να του ζητήσει τη γνώμη του.

Η θέση που του έδωσε ο κ. Τσίπρας στο νέο κυβερνητικό σχήμα ως υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου δείχνει την απεριόριστη εμπιστοσύνη που του έχει. Φυσικά το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού θα πρέπει να αφήσει την ησυχία και την ασφάλεια που του προσέφερε η Αίγινα και θα πρέπει να ανηφορίσει προς το Μαξίμου ώστε να είναι δίπλα στο νέο πρωθυπουργό.


Στο σπίτι του στην Αίγινα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την εκκλησία Ασωμάτων, είχε πραγματοποιηθεί και το πάρτι της οικογένειας Τσίπρα για την ονοματοδοσία του μικρού Ορφέα-Ερνέστο.

Η γνωριμία των δυο ανδρών μετρά πάρα πολλά χρόνια και αυτό οφείλεται στον πατέρα του κ. Τσίπρα ο οποίος είχε γνωρίσει και είχε συνεργαστεί με τον κ. Φλαμπουράρη στις κατασκευές.
Οι δυο άνδρες έκαναν μαζί παρέα για αρκετά χρόνια, ενώ ο κ. Φλαμπουράρης ήταν και ο άνθρωπος που στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα όταν έχασε τον πατέρα του Παύλο τον Οκτώβριο του 2012. «Είναι ο δεύτερος πατέρας μου» φαίνεται πως έχει εξομολογηθεί σε φίλους και συνεργάτες ο κ. Τσίπρας.

Είναι ο άνθρωπος που για πολλούς «έσωσε» το πολιτικό μέλλον του Αλέξη Τσίπρα από την πρόωρη εκπαραθύρωσή του μετά τις ευρωεκλογές του 2009, όταν ο κ. Αλέκος Αλαβάνος ήθελε να επιστρέψει στην προεδρία του κόμματος.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης γεννήθηκε στην Αθήνα, τέλειωσε το 9ο Γυμνάσιο στην Πλατεία Κουμουνδούρου και αποτέλεσε ενεργό μέλος του μαθητικού κινήματος, συμμετέχοντας στους αγώνες για την αυτοδιάθεση της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πολυτεχνείο του Γκρατς στην Αυστρία και κατόπιν στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης –από όπου απέκτησε και το δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού–, ως στέλεχος του ΚΚΕ και κατόπιν της Νεολαίας Λαμπράκη, έδωσε το «παρών» στους αγώνες πριν και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όπου και συνελήφθη. Από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα συμμετέχει στην Πολιτική Γραμματεία του ΚΚΕ Εσωτερικού, του ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά και του Συνασπισμού. Η σύζυγός του είναι γιατρός και η οποία έχει μια κόρη από τον πρώτο της γάμο.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή ωστόσο κατείχε τον ρόλο συμβούλου του κ. Τσίπρα.

Πηγή: protothema.gr