Μέγαρο Μαξίμου: Unfair από Σαμαρά που δεν παρέδωσε σε Τσίπρα (pics)

Gazzetta team
Μέγαρο Μαξίμου: Unfair από Σαμαρά που δεν παρέδωσε σε Τσίπρα (pics)
Η πρώτη σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έγινε με αφορμή την διαδικασία μετάβασης της πρωθυπουργίας. Δεν είναι μόνο ότι οι κύριοι Σαμαράς και Τσίπρας δεν είχαν την εθιμοτυπική συνάντηση του απερχόμενου με το νέο πρωθυπουργό. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κατηγορούν τον απερχόμενο πρωθυπουργό και το επιτελείο του ότι τους παρέδωσαν ένα άδειο κτίριο...

«Δεν έγινε παράδοση εγγάφων», «δεν υπήρχε κανείς να μας ξεναγήσει στο Μέγαρο Μαξίμου», «υπήρχε ένα άδειο χρηματοκιβώτιο που κάποιος μας έδωσε το κλειδί», «δεν βρήκαμε ούτε σαπούνι στις τουαλέτες», λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση που αντιμετώπισαν όταν εισήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου...

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς δεν πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για να υποδεχθεί και να παραδώσει στον διάδοχή του κ. Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά από την λεωφόρο Συγγρού ανακοινώθηκε απλά ότι «στο Μαξίμου θα μεταβεί ο γραμματέας του κ. Σαμαρά κ. Κώστας Μπούρας για να παραδώσει στον ομόλογό του από την πλευρά του κ. Τσίπρα». Η στάση αυτή προκάλεσε αίσθηση και δημιούργησε ερωτήματα γιατί ο κ. Σαμαράς επέλεξε αυτή την συμπεριφορά μετά το χθεσινό τηλεφώνημα στον κ. Τσίπρα στο οποίο μάλιστα του επισήμανε ότι αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη περί την ηγεσία έλεγαν ότι «αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο, δεν υπήρχε κανείς από την προηγούμενη κυβέρνηση να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό κάτι που είναι ενδεικτικό του πολιτικού πολιτισμού τους». Λίγο μετά από την λεωφόρο Συγγρού υπήρξε νέα διαρροή σύμφωνα με την οποία «ο κ. Νίκος Παπάς τηλεφώνησε στον κ. Κώστα Μπούρα και του ζήτησε να παραδώσει στον διάδοχό του κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν επιλογή του νέου πρωθυπουργού να μην τον υποδεχθεί ο κ. Σαμαράς. Πάντως μέχρι να διευκρινιστεί τι ακριβώς έγινε είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η άρνηση ήταν επιλογή του κ. Σαμαρά και είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια στελεχών και βουλευτών της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση ο συμβολισμός αποκαλύπτει την πρόθεση του κ. Σαμαρά να πάει σε σκληρή αντιπαράθεση και σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα από την πρώτη στιγμή. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πρώτη ανακοίνωση που ανέφερε ότι «ο κ . Τσίπρας δεν ξεκίνησε καθόλου καλά» και του ασκούσε κριτική για την επιλογή του να μην δώσει θρησκευτικό όρκο κατά την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

Συνεργάτες Τσίπρα: Πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη

«Αυτο που συνέβη είναι πρωτόγνωρο. Δεν υπήρχε κανείς από την προηγούμενη κυβέρνηση να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό. Είναι ενδεικτικό του πολιτικού πολιτισμού τους» σχολίαζαν το περιστατικό συνεργάτες του κ. Τσίπρα για την στάση του τέως πρωθυπουργού.







Πηγή: protothema.gr