Τι έγραψε ο Βαρουφάκης στο προσωπικό του ιστολόγιο

Gazzetta team
Τι έγραψε ο Βαρουφάκης στο προσωπικό του ιστολόγιο
«Οι Έλληνες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελπίδα», έγραψε ο Γιάννης Βαρουφάκης στο προσωπικό του ιστολόγιο, σε ένα μικρό κείμενο που ανήρτησε για να σχολιάσει το εκλογικό αποτελέσματα.

Στο άρθρο του ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χρησιμοποίησαν την κάλπη σε αυτή την υπέροχη γιορτή της δημοκρατίας για να τελειώσουν μια αυτοτροφοδοτούμενη κρίση που προσβάλει την Ελλάδα και ταΐζει τις πιο σκοτεινές δυνάμεις της Ευρώπης. Οι Έλληνες έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης σε Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση και ενότητας για την ήπειρο μας».

«Το μήνυμα είναι απλό, η περίοδος της κρίσης, της άρνησης και της τιμωρίας από εκείνους που μας κουνούσαν το δάχτυλο, τελείωσε. Ήρθε η ώρα της αναζωογόνησης της ιδέας της ελευθερίας, της λογικής, της δημοκρατικής διαδικασίας και της δικαιοσύνης. Οι αρχές αυτές επιστρέφουν στη χώρα που τις δημιούργησε», επισημαίνει.

Και καταλήγει: «Η ελληνική δημοκρατία αποφάσισε να σταματήσει τη σταθερή πορεία της μέσα στη νύχτα. Η ελληνική δημοκρατία αποφάσισε να δείξει την οργή της ενάντια στον θάνατο του φωτός. Έχουμε λάβει τη νωπή, δημοκρατική εντολή μας και καλούμε τους ανθρώπους της Ευρώπης και όλου το κόσμου να ενωθούν μαζί μας σε μια σφαίρα κοινής και σταθερής ευημερίας».

Πηγή newsbeast.gr