Θα οριστικοποιηθεί τη Δευτέρα η συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου

Gazzetta team
Θα οριστικοποιηθεί τη Δευτέρα η συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για μια ευρύτερη συνεργασία ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη των ΑΝ.ΕΛ. συμφωνήθηκε ήδη αργά το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες. Παρά το ότι δεν υπάρχει ακόμα καμιά επίσημη ανακοίνωση, ορίστηκε ήδη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο και κάποιες πληροφορίες θέλουν ήδη να έχει συμφωνηθεί η συμμετοχή των ΑΝ.ΕΛ. στο νέο κυβερνητικό σχήμα με την ανάληψη ενός υπουργείου πιθανότατα του υπουργείου ναυτιλίας.

Αν οι διαβουλεύσεις αυτές οριστικοποιηθούν σήμερα τότε αναμένεται άμεσα ο σχηματισμός κυβέρνησης και στη συνέχεια η σύγκλιση της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Πάντως ,πηγές της Κουμουνδούρου επιμένουν ότι όλα είναι ανοιχτά προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις διώκονται μια ευρύτερη συναίνεση σε εθνικό και όχι σε κυβερνητικό επίπεδο «προκειμένου η χώρα να εμφανιστεί δυναμικά και ενωμένη στις διαβουλεύσεις με την Ε.Ε. και τους δανειστές».

Ο Α. Τσίπρας έχει ήδη ζητήσει συνάντηση τόσο με τον κ.Κουτσούμπα, όσο και τον κ. Θεοδωράκη προκειμένου να ζητήσει ψήφο ανοχής ,αν όχι ψήφο εμπιστοσύνης.

Πηγή: newsbeast.gr