Μετά το τελικό αποτέλεσμα η επίσημη θέση της Μέρκελ

Gazzetta team
Μετά το τελικό αποτέλεσμα η επίσημη θέση της Μέρκελ
Η Άνγκελα Μέρκελ θα πάρει θέση για τις ελληνικές εκλογές μετά την έκδοση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, όπως υποστήριξε πηγή της γερμανικής καγκελαρίας.

Το πιθανότερο είναι ότι η «ανακοίνωση» εκ μέρους της κας Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, αύριο Δευτέρα, από τον εκπρόσωπο Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Σάιμπερτ.

Τα γερμανικά κόμματα απέφυγαν επίσης μέχρι στιγμής να στολιάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Εξαίρεση αποτελεί Die Linke (η Αριστερά), η οποία πανηγυρίζει για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Στον αντίποδα βρίσκεται η οργάνωση Europa-Union, μια συντηρητική ομάδα Ευρωπαϊστών, η οποία προειδοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ να «μην τραβήξει το σχοινί».

Σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Η Ευρώπη πρέπει να κρατήσει ψυχραιμία. Δεν υπάρχει νέα ευρωκρίση. Και η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα. Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ - αλλά όχι με μονόπλευρους όρους. Επομένως και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνεργαστεί εποικοδομητικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: newmoney.gr