Λονδίνο τη δεκαετία του '50: Ο κόσμος των πλούσιων και των φτωχών (pics)

Gazzetta team
Λονδίνο τη δεκαετία του '50: Ο κόσμος των πλούσιων και των φτωχών (pics)
Ο Ρόμπερτ Φρανκ για μια διετία τριγυρνούσε στους δρόμους του Λονδίνου. Κρατώντας την αγαπημένη του φωτογραφική μηχανή, απαθανάτισε τις στιγμές της αγγλικής πόλης, οι οποίες δίνουν μέχρι και σήμερα μέσα από το ασπρόμαυρο φόντο τους μια ξεκάθαρη εικόνα των δύο διαφορετικών κόσμων στις αρχές της δεκαετίες του '50. Τα ψηλά καπέλα των πλουσίων και η καθημερινότητα των φτωχών.

Ο διάσημος φωτογράφος, ο οποίος γεννήθηκε στην Ελβετία ταξίδευε σε όλο τον κόσμο και μέσα από τις φωτογραφίες του έφερνε στην επιφάνεια μέρη και ανθρώπους που για την εποχή ήταν δύσκολο να γνωρίσεις με άλλο τρόπο. Από το 1951 μέχρι το 1953 έζησε στο Λονδίνο και καθημερινά φωτογράφιζε την «κίνηση» της πόλης, εμπνευσμένος από τη διαφορά των κοινωνικών τάξεων της πόλης, η οποία ήταν πάρα πολύ έντονη.

Το ψηλό καπέλο, το μακρύ παλτό, τα ακριβά αυτοκίνητα, δίπλα στους απλούς εργάτες της καθημερινές μάχης και τα παιδιά που έπαιζαν αμέριμνα στους δρόμους. Εκπληκτικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από ένα Λονδίνο δύο διαφορετικών κόσμων. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως η ομίχλη έκαναν ακόμη πιο εντυπωσιακές ορισμένες φωτογραφίες που ήρθαν ξανά στην επιφάνεια.

Πηγή: iefimerida.gr