Σόιμπλε: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «δεν αποτελεί καν θέμα» (vid)

Gazzetta team
Σόιμπλε: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «δεν αποτελεί καν θέμα» (vid)
Σύμφωνα με Γερμανό ΥΠΟΙΚ «αυτό που εξακολουθεί να χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Νέο αυστηρό μήνυμα στην χώρα μας έστειλε λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε δηλώσεις του στο CNN και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας «δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή καν θέμα».

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, «αυτό που εξακολουθεί να χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», ενώ σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΚΤ περί ποσοτικής χαλάρωσης υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που -όπως έχει αναφερθεί στην προεκλογική εκστρατεία- η Ελλάδα θελήσει να αφήσει πίσω αυτές τις μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα πληρούσε τους όρους για το πρόγραμμα.




Χθες, από το Νταβός της Ελβετίας ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως η Γερμανία δεν επεξεργάζεται κανένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς η κυρίαρχη άποψη είναι πως η Οικονομική και Νομισματική Ένωση πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Ωστόσο, επανέλαβε πως τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στο ευρώ, αλλά σε σφάλματα που διέπραξαν στο παρελθόν Έλληνες πολιτικοί.

Πηγή: protothema.gr