Χαρδούβελης: «Πρέπει να γυρίσει το ταχύτερο η Τρόικα»

Gazzetta team
Χαρδούβελης: «Πρέπει να γυρίσει το ταχύτερο η Τρόικα»
Ο υπουργός θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο προγραμματισμένο Eurogroup της Δευτέρας και θα ενημερώσει τους ομολόγους του και για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Τις τελευταίες οδηγίες έδωσε το Σάββατο το απόγευμα ο πρωθυπουργός στο Γκίκα Χαρδούβελη πριν ο υπουργός Οικονομικών μεταβεί στις Βρυξέλλες για το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας και πριν ο Αντώνης Σαμαράς αναχωρήσει για την Καλαμάτα προκειμένου να ασκήσει αύριο το εκλογικό του δικαίωμα.

Την ανάγκη να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση της Τρόικας επισήμανε ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης μετά την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία μετείχε και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ κύριος Τάσος Αναστασάτος, που συνοδεύει τον Έλληνα υπουργό στα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.


Μετά την συνάντηση που κράτησε περίπου μία ώρα, ο κύριος Χαρδούβελης τόνισε σε δηλώσεις του ότι θεωρεί επείγον να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Όπως κάθε φορά, πριν από το Eurogroup κάνουμε μία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και έχουμε μία στενή συνεργασία για τα ζητήματα του Eurogroup. Είχαμε μία εκτενή συζήτηση, κάναμε και μία ανάλυση των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία, όπως ξέρετε, είναι αρκετά θετική για τα ελληνικά συμφέροντα και καταδεικνύει την ανάγκη να κλείσει πολύ γρήγορα η αξιολόγηση. Άρα, συζητήσαμε και αυτό, πως θα κλείσουμε και εμείς γρήγορα την αξιολόγηση».

Σε ερώτηση αν μετά τις πολιτικές εξελίξεις θα κλείσει η αξιολόγηση απάντησε: «Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω». Σε ερώτηση η τρόικα πότε θα έρθει απάντησε: “Η τρόικα θα έρθει, πρέπει να έρθει σύντομα”.

Σχετικά με το αποτέλεσμα της αυριανής εκλογικής διαδικασίας κυβερνητικός αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα κριθεί από το υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων πολιτών που θα σταθμίσουν την τελευταία στιγμή τι θα ψηφίσουν.

Πηγή: protothema.gr