ΣΥΡΙΖΑ: Στο κενό ο «ελιγμός – παγίδα» Σαμαρά

Gazzetta team
ΣΥΡΙΖΑ: Στο κενό ο «ελιγμός – παγίδα» Σαμαρά
Δεν μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, εκτιμά η Κουμουνδούρου.

Όσο είναι αρραγές το μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ – Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Κουμουνδούρου νιώθει τη βεβαιότητα ότι δεν μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή.

Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδε με ικανοποίηση ειδικά το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να απορρίπτει την συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού για την προεδρική εκλογή και συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εκφράζουν την πεποίθηση ότι αυτή η στάση δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι τέλους.

Με δεδομένη δε την μετωπική σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με την κυβέρνηση για την υπόθεση Χαϊκάλη, είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να έχουν διαρροές οι ΑΝΕΛ προς οποιαδήποτε υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας, είτε δηλαδή του Σταύρου Δήμα, είτε οποιουδήποτε άλλου εμφανιστεί στην τρίτη ψηφοφορία.

Άρα η πρόταση του κ. Σαμαρά θα πέσει στο κενό, ο στόχος των 180 δεν πρόκειται να επιτευχθεί και οι εκλογές είναι πια αναπόφευκτες, εκτιμούν.

Μάλιστα στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι ο «ελιγμός πανικού», όπως χαρακτηρίζουν την κίνηση Σαμαρά, θα επιδεινώσει την πολιτική θέση της ΝΔ, ενόψει εκλογών, καθώς την εμφανίζει σε κατάσταση ηττοπάθειας.

«Προσπαθούν να αποφύγουν το μοιραίο, κάτι που είναι πια φανερό και τους αποδυναμώνει» σημειώνουν και προσθέτουν ότι «η πρόταση μάλλον απευθύνεται σε αφελείς και συνιστά ‘‘παγίδα’’».

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι ζήτησε επίμονα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Χαϊκάλη και επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα αυτό, θα στραφεί πλέον και στην υπόλοιπη ατζέντα, κυρίως στην προσπάθεια να καθησυχάσει για τους ενδεχόμενους κινδύνους για την οικονομία, από μία προσφυγή στις κάλπες. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν δε την ενδιαφέρουσα μεταστροφή που αρχίζει να παρατηρείται διεθνώς απέναντι στο ενδεχόμενο μίας έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση προς το θετικότερο.


Πηγή: protothema.gr