ΠΑΣΟΚ: Προτείνει εμμέσως Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Gazzetta team
ΠΑΣΟΚ: Προτείνει εμμέσως Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Κόντρα στη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, όπως αυτή έχει σχεδιαστεί από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και τον Μάκη Βορίδης περί “καθαρών λύσεων”, δηλαδή "Δήμας ή εκλογές", το ΠΑΣΟΚ εμμένει στη θέση του για πολιτικές πρωτοβουλίες...“εθνικής σύνεσης” κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή η Χαριλάου Τρικούπη θέτει με έμμεσο τρόπο επί τάπητος την υποψηφιότητα Φώτη Κουβέλη για την Ηρώδου Αττικού.

Καταρχάς νωρίτερα το πρωί σε άτυπο σχόλιο από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν: “Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος καταβάλουν εδώ και πολύ καιρό, με συνέπεια, τη μέγιστη πολιτική προσπάθεια για την εκλογή ΠτΔ όσο γίνεται ευρύτερης αποδοχής. Είναι συνεπώς προφανές ότι τυχόν υποψηφιότητα Κουβέλη αντιμετωπίστηκε θετικά”.

Λίγη ώρα όμως αργότερα το Γραφείο Τύπου διόρθωσε την αρχικό του σχόλιο προσθέτοντας...μια παρένθεση. Και έτσι το νέο σχόλιο διαμορφώθηκε ως εξής: “Το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος καταβάλουν εδώ και πολύ καιρό, με συνέπεια, τη μέγιστη πολιτική προσπάθεια για την εκλογή ΠτΔ όσο γίνεται ευρύτερης αποδοχής. Είναι συνεπώς προφανές ότι τυχόν υποψηφιότητα Κουβέλη (κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου) αντιμετωπίστηκε θετικά".

Να σημειωθεί ότι όντως από την άνοιξη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ “πίεζε” τη ΔΗΜΑΡ και τον πρόεδρό της Φώτη Κουβέλη αφενός να συνεργαστούν στο πλαίσιο της ΕΛΙΑΣ ενόψει των ευρωεκλογών και ακολούθως ενόψει “Δημοκρατικής Παράταξης” προτείνοντας παράλληλα τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για ΠτΔ, γεγονός που προκάλεσε έντονες αναταράξεις στην Αγ. Κωνσταντίνου καθώς ο κ. Κουβέλης δεν ξεκαθάριζε τη θέση του με αποτέλεσμα το κόμμα να χωριστεί κυριολεκτικά στα δύο με την ομάδα του Σπ. Λυκούδη να τον “πιέζει” να πει “ναι” στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Η κίνηση αυτή τώρα πάντως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι η Χαρ. Τρικούπη θα υποστηρίξει την πρόταση που εδώ και αρκετές μέρες διακινούν ανεξάρτητοι βουλευτές, περί απόσυρσης της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα και αναζήτησης μιας άλλης υποψηφιότητας όπως του Φώτη Κουβέλη.

Ένα σενάριο όμως που ξορκίζει το Μέγαρο Μαξίμου...

Πηγή: newsit.gr