Αποχώρησαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση του ν/σ για την εισφορά σε γη

Gazzetta team
Αποχώρησαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση του ν/σ για την εισφορά σε γη
Στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί ογδόντα τροπολογίες, από τις οποίες η κυβέρνηση έχει ήδη δεχθεί έντεκα εκ των οποίων οι επτά εκπρόθεσμες,

Αποχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ από την συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την εισφορά σε γη και τις απαλλοτριώσεις.

Ο Εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Αποστόλου, διαμαρτυρήθηκε για την διαδικασία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και ανακοίνωσε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο νωρίτερα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Διαμάντω Μανωλάκου, διαμαρτυρόμενη για τον «εκφυλισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από τον ορυμαγδό των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί», είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του ΚΚΕ.

Σημειώνεται πως στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί ογδόντα τροπολογίες, από τις οποίες η κυβέρνηση έχει ήδη δεχθεί έντεκα εκ των οποίων οι επτά εκπρόθεσμες - ενώ στο νομοσχέδιο για την υγεία που θα συζητηθεί τη Δευτέρα, έχουν ήδη κατατεθεί πενήντα δύο τροπολογίες.

Το πρόβλημα αναγνώρισε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος πρότεινε να υπάρξει συνεννόηση σε επίπεδο Διάσκεψης των Προέδρων, προκειμένου να υπάρξει αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, και να επιτρέπεται να γίνονται δεκτές «μονάχα τροπολογίες που υπογράφονται από συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών, δύο ή τρία κόμματα, ή τουλάχιστον την κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος και όχι ενός ή δύο βουλευτών».

Πηγή: protothema.gr