Νεκροί 60 ισλαμιστές στο Πακιστάν

Gazzetta team
Νεκροί 60 ισλαμιστές στο Πακιστάν
Οι επιχειρήσεις του πακιστανικού στρατού έρχονται στον απόηχο της πολύκροτης επίθεσης ανταρτών Ταλιμπάν σε σχολείο στην βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ, που κατέληξε στο θάνατο 148 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους νεαρά παιδιά.

Τουλάχιστον 59 ισλαμιστές αντάρτες έπεσαν νεκροί από τα όπλα των δυνάμεων του Πακιστάν σε δυο ξεχωριστές επιχειρήσεις στο ταραχώδες βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Τριάντα-δυο ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σε ενέδρα των τακτικών δυνάμεων καθώς κινούνταν στην Κοιλάδα Τιράχ, στην περιοχή Κιμπέρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Ακόμα 27 αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών και επίγειων επιχειρήσεων στην Κιμπέρ, σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Οι επιχειρήσεις του πακιστανικού στρατού έρχονται στον απόηχο της πολύκροτης επίθεσης ανταρτών Ταλιμπάν σε σχολείο στην βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ, που κατέληξε στο θάνατο 148 ανθρώπων. Τα περισσότερα θύματα ήταν παιδιά ηλικίας 12 ως 16 ετών, σε μια από τις χειρότερες σφαγές στην ιστορία της χώρας.


Πηγή: skai.gr