Δούρου: «Η κυβέρνηση βάζει στενό κορσέ και επιτηρητές στις περιφέρειες»

Gazzetta team
Δούρου: «Η κυβέρνηση βάζει στενό κορσέ και επιτηρητές στις περιφέρειες»
Για κοινοβουλευτική εκτροπή με την οποία «επιχειρεί να υποβαθμίσει και να χειραγωγήσει την υλοποίηση των ΠΕΠ από τις Περιφέρειες» κατηγορεί την κυβέρνηση η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Οι αιτιάσεις αφορούν στην τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (άρθρο 24Α) στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη «η κυβέρνηση «καπελώνει» τις Περιφέρειες σε ό,τι αφορά στην εκτέλεση των ΠΕΠ» καθώς η «Περιφερειακή Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού θα λειτουργεί ως «υποεπιτροπή της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ».

Σύμφωνα με την τροπολογία η σύνθεση της υποεπιτροπής, περιλαμβάνει πρόεδρο «εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ», «δύο μέλη του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων με τους αναπληρωτές τους», «ένα μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου με τον αναπληρωτή του», «εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τον αναπληρωτή του».

Η Ρένα Δούρου υποστηρίζει ότι δημιουργείται «ένας ακόμη στενός κορσές στη δράση των Περιφερειών» και πως; πρόκειται για μια «άκρως φωτογραφική ρύθμιση που βάλλει ευθέως κατά του συνταγματικά κατοχυρωμένου αυτοδιοίκητου της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης».

Υποστηρίζει ακόμη ότι η κυβέρνηση «μαγείρευε» την τροπολογία επί έξι μήνες και καταλήγει κάνοντας λόγο για «μια απαράδεκτη πολιτικά, έωλη αυτοδιοικητικά τροπολογία, η οποία έχει διπλό στόχο : να υποβαθμίσει και να χειραγωγήσει την υλοποίηση των ΠΕΠ από τις Περιφέρειες».

Πηγή: iefimerida.gr