Χωρίς ιδιώτες γιατρούς κινδυνεύει να μείνει ο ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τους ασθενείς

Gazzetta team
Χωρίς ιδιώτες γιατρούς κινδυνεύει να μείνει ο ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τους ασθενείς
Αγώνα δρόμου για να δώσει παράταση στις συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς εν μέσω προεκλογικής διαδικασίας, δίνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ώστε να μη μείνουν χωρίς περίθαλψη οι ασθενείς.


Στις 31.12.2014 λήγουν οι χιλιάδες συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον οργανισμό όπου εξυπηρετούνται σχεδόν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Άλλωστε τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ υπολειτουργούν αφού έχουν μείνει χωρίς γιατρούς και υλικά.
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή ώστε να θεσμοθετηθεί τρίμηνη παράταση.

Ωστόσο αγκάθι αποτελεί το γεγονός πως ο χρόνος δε…βγαίνει δεδομένης και της υπολειτουργίας της Βουλής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η παράταση πάντως που θα δοθεί για τρεις μήνες εάν τελικώς ψηφιστεί θα είναι με τους ίδιους όρους που ίσχυαν και στο παρελθόν.

Από κει και πέρα μέσα σε τρεις μήνες θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να διαπραγματευθεί με τους γιατρούς για τους νέους όρους.
Βέβαια το προσχέδιο της σύμβασης που εστάλη στους ιατρικούς συλλόγους έχει κάνει έξαλλο τον κλάδο καθώς οι προϋποθέσεις συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ προβλέπουν κυρίως υποχρεώσεις και ελάχιστα προνόμια.

Μέχρι όμως να υπογραφεί η νέα σύμβαση είναι άγνωστο αν θα είναι καλυμμένοι υγειονομικά οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
«Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μείνουν ακάλυπτοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ» επισημαίνει στο healthreport.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) Γιώργος Ελευθερίου και προσθέτει: « Πάγια θέση της Ένωσης είναι να ρυθμιστεί οριστικά το θέμα με υπογραφή νέας σύμβασης τριετούς διάρκειας».
Πηγή: healthreport.gr