Με ΜΑΤ ο Πλειστηριασμός Ακινήτων στην Θεσσαλονίκη

Gazzetta team
Με ΜΑΤ ο Πλειστηριασμός Ακινήτων στην Θεσσαλονίκη
Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν αργά το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Μέλη επιτροπών κατά των πλειστηριασμών προσπάθησαν να μπλοκάρουν την εβδομαδιαία τακτική διαδικασία, καταγγέλλοντας ότι περιουσίες βγαίνουν «στο σφυρί» για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ εισέβαλαν στη δικαστική αίθουσα και ακολούθησαν άγριες σκηνές, ποδοπάτημα και συνθήματα, υπό το παγωμένο βλέμμα των συμβολαιογράφων στην έδρα.

Το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, μετά και την τρίτη στη σειρά επεισοδιακή συνεδρίαση πλειστηριασμών της περασμένης εβδομάδας, στην οποία έγιναν συλλήψεις διαδηλωτών. Το κλίμα φορτίστηκε περισσότερο χθες όταν διμοιρίες αστυνομικών πήραν θέση στον διάδρομο του Ειρηνοδικείου. Οι διαδηλωτές, περίπου 50 άτομα, επαγγελματίες με χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, δανειολήπτες τραπεζών, μέλη επιτροπών κατά των πλειστηριασμών και πολιτικών ομάδων με ετερόκλητο χρωματισμό, απευθύνθηκαν στη σύνθεση των συμβολαιογράφων που βρίσκονταν στην έδρα. Ζήτησαν να διαβάσουν ένα κείμενο και στη συνέχεια κατήγγειλαν ότι η διαδικασία εξαθλιώνει οφειλέτες και συντελεί ώστε τράπεζες και ελληνικό δημόσιο να αφαιμάζουν ακίνητα για μικρά ποσά.

Πηγή: vice.com