Ενα smartphone με πολυεπίπεδο σχεδιασμό που μαγνητίζει (pics)

Gazzetta team
Ενα smartphone με πολυεπίπεδο σχεδιασμό που μαγνητίζει (pics)
O επεξεργαστής των 4+4 πυρήνων και το IPS LCD πάνελ ανάλυσης 1080x1920p, με πυκνότητα 441 ppi, είναι τα δυνατά του σημεία, ενώ προβληματίζει η έλλειψη υποστήριξης ασύρματης συνδεσιμότητας μέσω NFC.

Η Lenovo έχει μπει επιθετικά στην αγορά των smartphones (μετά και την ολοκλήρωση εξαγοράς της Motorola Mobility) και σίγουρα τα προϊόντα της δεν στερούνται προσωπικότητας.



Το Vibe X2 είναι φρέσκο, με ξεχωριστό ντιζάιν και επιμέρους δυνατά χαρακτηριστικά. Το σήμα κατατεθέν του είναι αδιαμφισβήτητα ο πολυεπίπεδος σχεδιασμός, με τα τρία πολύχρωμα layers.

Πιάνοντας το Vibe X2 στα χέρια σου αρχικά ξαφνιάζεσαι από το μικρό του βάρος, μόλις 120 γραμμάρια. Είναι προνόμιο για ένα κινητό με οθόνη 5 ιντσών να δίνει ελευθερία κινήσεων στον χρήστη χωρίς να τον κουράζει.



Στην πίσω όψη της συσκευής υπάρχει κλασικά η βασική κάμερα με αισθητήρα 13 Mpixels και το ηχείο, που σε βάζει εξαρχής σε σκέψεις, αφενός με το μικρό του μέγεθος, αφετέρου λόγω θέσης για την απόδοσή του, ειδικά σε ηχητικά βεβαρημένο περιβάλλον.

Από τα ορεκτικά περνάμε στο κυρίως πιάτο που δεν είναι άλλο από την οθόνη και την ταχύτητα απόκρισης της συσκευής. Εντυπωσιαζόμαστε από τo IPS LCD πάνελ ανάλυσης 1080x1920p, με πυκνότητα 441 ppi. Βίντεο υψηλής ευκρίνειας και φωτογραφίες απεικονίζονται με ζωντάνια. Την οθόνη προστατεύει το αποδεδειγμένα ανθεκτικό Gorilla Glass 3.

Στην καρδιά του Vibe X2 χτυπάει ένας επεξεργαστής 4+4 πυρήνων (στα 2.0 και 1.7 Ghz) της MediatTek (MT6595m True8Core) και έτσι οι εφαρμογές εκτελούνται χωρίς καθυστερήσεις. Η χωρητικότητα του είναι 32 Gb, χωρίς όμως δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών και η RAM 2 Gb.



Η απόδοση της βασικής κάμερας στα μάτια ενός μέσου χρήστη κινείται στον μέσο όρο της κατηγορίας. Παρόλο που οι λήψεις σε κανονικές συνθήκες φωτισμού είναι ισορροπημένες και αποδεκτές, στον αντίποδα αυτές σε χαμηλό φωτισμό δεν ενθουσιάζουν. Πάντως, σε φυσιολογικές συνθήκες, η ταχύτητα λήψης και εστίασης είναι υψηλή.

Σημαντικότερη έλλειψη του Vibe X2 είναι η μη υποστήριξη ασύρματης συνδεσιμότητας μέσω NFC, καθώς μεταξύ άλλων περισσότερες λύσεις ψηφιακού πορτοφολιού αναμένεται να βγουν και στην ελληνική αγορά τους επόμενους μήνες.

Τέλος, ακόμα και αν είστε εθισμένοι στα social media και το chat, ξεζουμίζοντας ενεργειακά τις συσκευές σας δεν θα μείνετε παραπονεμένοι από την αυτονομία του Vibe X2 της Lenovo, φροντίζοντας βέβαια να ενεργοποιήσετε κάποιες λειτουργίες που αυξάνουν το χρόνο απόδοσης της μπαταρίας (των 2.300 mAh), όπως η αυτόματη φωτεινότητα της οθόνης.



Το Vibe Z2 της δοκιμής ήρθε με εγκατεστημένο το Android KitKat στην έκδοση 4.4.2.

Πηγή: protothema.gr