Γιγαντιαίο… ταγκό στο Βατικανό για τα γενέθλια του πάπα

Gazzetta team
Γιγαντιαίο… ταγκό στο Βατικανό για τα γενέθλια του πάπα
Θα χορέψουν 3.000 καθολικοί απ' όλο τον κόσμο.

Ένα γιγαντιαίο χορό θα στήσουν τρεις χιλιάδες καθολικοί πιστοί, προερχόμενοι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα συναντηθούν σήμερα το απόγευμα στη Via della Conciliazione, την κεντρική οδό η οποία οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου, και θα χορέψουν όλοι μαζί ταγκό για να εορτάσουν με αυτό τον τρόπο τα εβδομηκοστά όγδοα γενέθλια του πάπα Φραγκίσκου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Κριστίνα Καμοράνι, μια χορεύτρια ταγκό από την Ραβέννα της βόρειας Ιταλίας, η οποία--μέσω Facebook--ζήτησε την βοήθεια χιλιάδων άλλων χορευτών για να οργανωθεί «ένα ταγκό για τον πάπα».

Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στην πατρίδα του Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο, την Αργεντινή, όπου γεννήθηκε ο πασίγνωστος χορός.

Στην έκκληση ανταποκρίθηκαν τριάντα χιλιάδες ταγκέρος για να στηρίξουν την ιδέα και έναν μοναδικό χορό «ο οποίος συμβολίζει την αγάπη και την ειρήνη», αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος ο ποντίφικας, άλλωστε, έχει δηλώσει πως «όταν ήταν νέος, στο Μπουένος Άιρες, χόρευε και ο ίδιος ταγκό, μαζί με φίλους του, στην περιοχή όπου ζούσε».

Οι χορευτές επέλεξαν κομμάτια ταγκό με μουσική, μεταξύ των άλλων, των Άστορ Πιατσόλα, Κάρλος Γαρδέλ, Οσβάλντο Πουλιέζε, και Χουάν Ντ' Αριέντσο.

Πηγή: newsbeast.gr