Κρήτη: Η φρεγάτα «Ύδρα» ρυμουλκεί το πλοίο με τους 700 μετανάστες (vids&pics)

Gazzetta team
Κρήτη: Η φρεγάτα «Ύδρα» ρυμουλκεί το πλοίο με τους 700 μετανάστες (vids&pics)
Μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονται και ένοπλοι - 70 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας το πλοίο «Baris» - Θρίλερ με την περιοχή κατάπλου του φορτηγού πλοίου - Κινητοποίηση και για το ενδεχόμενο οι επιβαίνοντες να έχουν τον ιό Έμπολα.
Ρυμουλκείται αυτή την ώρα το πλοίο με τους περίπου 700 παράνομους μετανάστες που εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο νοτιοανατολικά της Κρήτης το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, πέραν των λαθρομεταναστών, μεταξύ των επιβαινόντων βρίσκονται και ένοπλοι!


Πιθανότατα λόγω μηχανικής βλάβης, το φορτηγό πλοίο «Baris», με σημαία Κιριμπάτι, που μεταφέρει περίπου 500-700 μετανάστες, έμεινε ακυβέρνητο 60-70 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας Κρήτης.




Μετά από πολύωρη μάχη με τα κύματα, άντρες του πολεμικού ναυτικού της φρεγάτας ΥΔΡΑ που βρέθηκε στο σημείο κατόρθωσαν να προσεγγίσουν το πλοίο και να ξεκινήσουν τη διαδικασία ρυμούλκησης, ενώ στο σημείο πνέουν άνεμοι εντάσεως έως και 8 μποφόρ με κύματα ύψους τριών μέτρων.



Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, που έφτασε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης λίγο μετά τις δύο τη νύχτα, οπότε το Λιμενικό κινητοποιήθηκε.



Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο φορτηγό επιβαίνει μεγάλος αριθμός από γυναίκες και παιδιά.



Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα παραπλέοντα πλοία και η φρεγάτα «Υδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.





Το υπουργείο Ναυτιλίας δεν διευκρίνισε πού ακριβώς θα μεταφερθεί το φορτηγό πλοίο και οι μετανάστες, ωστόσο στην νότια Κρήτη έχουν κινητοποιηθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού για την περίθαλψη όσων μεταναστών χρειαστεί και για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόληψης και για τον Έμπολα.



Το πλοίο φέρεται να έχει αποπλεύσει από χώρα της Αφρικής και να είχε προορισμό την Ιταλία.

ΠΗΓΗ: protothema.gr