Σε οριακό σημείο οι απεργοί πείνας Ηρ. Κωστάρης και Νίκος Ρωμανός

Gazzetta team
Σε οριακό σημείο οι απεργοί πείνας Ηρ. Κωστάρης και Νίκος Ρωμανός
Αντιδρούν επειδή τους στερείται το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες.

Το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκεται η υγεία του Ηρακλή Κωστάρη, κρατούμενου στο πλαίσιο της υπόθεσης «17 Νοέμβρη», και την επιδείνωση της κατάστασης του Νίκου Ρωμανού, επίσης κρατούμενου για την υπόθεση της διπλής ληστείας στον Βελβεντό-, τόνισαν δικηγόροι και οικείοι τους σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο Κωστάρης διανύει ήδη την 27η ημέρα απεργίας πείνας και νοησλεύεται στον Ευαγγελισμό, ενώ ο Ρωμανός έχει ήδη μεταφερθεί στο Τζάνειο, ακολουθώντας τον δρόμο της έσχατης διαμαρτυρίας από τις 10 Νοεμβρίου. Αμφότεροι αντιδρούν καθώς τους στερείται το δικαίωμα στις εκπαιδευτικές άδειες - ο Κωστάρης μάλιστα τις ελάμβανε κανονικά επί δυόμισι χρόνια για την παρακολούθηση μαθημάτων στα ΤΕΙ Πειραιά. Στους δυο απεργούς συμπαρίστανται από χθες, Κυριακή, με κείμενο που εξέδωσαν, 210 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Η συνήγορος του Ηρακλή Κωστάρη, Αλέκα Ζορμπαλά, στάθηκε ιδιαίτερα στην αυστηρή φρούρησή του, καταγγέλλοντας ότι ακόμη και η ιατρική εξέτασή του γίνεται υπό το βλέμμα ενόπλων των ΕΚΑΜ, ενώ η ιατρός Όλγα Κοσμοπούλου σχολίασε την αποστολή εγγράφου από την αρμόδια Εισαγγελία με το οποίο οι γιατροί καθίστανται υπεύθυνοι για την κατάσταση της υγείας του απεργού.

Ο Ηρ. Κωστάρης έχει χάσει το 17% του βάρους του, με κόκκινη γραμμή για την ανθρώπινη υγεία την απώλεια του 10%, ενώ ανησυχητικές είναι οι ενδείξεις και για τον Ρωμανό.

Δηλώσεις συμπαράστασης, ζητώντας την «αποκατάσταση της νομιμότητας», έκαναν μεταξύ άλλων οι δικηγόροι Τασία Χριστοδουλοπούλου και Σπύρος Φυτράκης, ο Παν. Λάμπρου από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Πηγή: tovima.gr