ΣΟΚ: «Οι Ρομά πρέπει να καίγονται σε φούρνους»

Gazzetta team
ΣΟΚ: «Οι Ρομά πρέπει να καίγονται σε φούρνους»
Μία απίστευτη ανάρτηση Ιταλίδας δημοτικής συμβούλου στο Facebook έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη γειτονική χώρα. Η Μασιμίλα Κόντι ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας φούρνων για τους Ρομά!


Η 30χρονη, δημοτικός σύμβουλος της πόλης Μότα Βισκόντι κοντά στο Μιλάνο, άρχισε τους τελευταίους μήνες να δημοσιεύει στη σελίδα της στο Facebook αναρτήσεις κατά των Ρομά. «Αν υπάρχουν ράτσες σκύλων που είναι πιο πιθανό να επιτεθούν, γιατί να μην παραδεχθούμε ότι οι Ρομά είναι πιο πιθανό να διαπράξουν συγκεκριμένα εγκλήματα», έγραψε αρχικά και στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν πρέπει να φυλακίζονται αλλά «να υπάρχουν φούρνοι. Διαθέτω το δικό μου υπόγειο. Αν δείτε καπνό να βγαίνει, μην ανησυχήσετε».

Η ίδια επιμένει να μην παραιτείται, ενώ υποστηρίζει ότι αστειευόταν. «Είμαι άνθρωπος και χρησιμοποιώ το Facebook όπως όλοι. Σχολίασα μία ανάρτηση φίλου. Ηταν ένα ξέσπασμα της στιγμής», ανέφερε η Κόντι, προσθέτοντας ότι τον τελευταίο χρόνο έχει υπάρξει θύμα δύο διαρρήξεων, από τις οποίες η μία συνέβη λίγες ημέρες έπειτα από το θάνατο της μητέρας της. «Δεν είμαι ρατσίστρια και το δείχνω με τους φίλους μου. Δεν θα χρησιμοποιώ ξανά τέτοιες εκφράσεις και θα δώσω εξηγήσεις σε όποιον τις θελήσει», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr