Να το ξαναπώ: STOP στις μαθητικές παρελάσεις – Τις άρχισε η χούντα του Μεταξά

Gazzetta team
Να το ξαναπώ: STOP στις μαθητικές παρελάσεις – Τις άρχισε η χούντα του Μεταξά
O Aργύρης Κωστάκης μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν συνεχίζει την συζήτηση για το θέμα των παρελάσεων.

Αν είχα τον χρόνο, αλλά κυρίως την ψυχική δύναμη και αντοχή, θα προσπαθούσα να συναντήσω κατ’ ιδίαν -ή έστω να συνομιλήσω στο τηλέφωνο -τους επισκέπτες στην aixmi.gr, οι οποίοι σχολίασαν το πρόσφατο κειμενό μου, στο οποίο τάσσομαι υπέρ της κατάργησης της μαθητικής παρέλασης.

Αφού, όμως, δεν έχω τίποτα από τα τρία θα προσπαθήσω, με λίγες λέξεις, να τους πω αυτά που θα τους έλεγα αν ήταν απέναντί μου. Κι εννοείται ότι δεν απολογούμαι.
Αλλοίμονο, σε ευρωπαϊκή χώρα με Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ζω, και ελπίζω ότι ακόμη έχω το αναφαίρετο δικαίωμα ως πολίτης να εκφράζω ελεύθερα την άποψή μου.

Ομολογώ. όμως, ότι τρόμαξα πραγματικά με ορισμένες λέξεις, ορισμένες εκφράσεις και ορισμένες απόψεις. Συνεπώς, νιώθω την ανάγκη να επανέλθω γιά πρώτη και τελευταία φορά. σε κείμενό μου στην aixmi.gr.

Και όχι γιά να μεταπείσω κανέναν, ούτε γιά να διαφωνήσω. Φυσικά, όπως τρόμαξα εγώ με ορισμένες λεκτικές αντιδράσεις, φαντάζομαι ότι και όσοι αντέδρασαν με αυτό τον ακραίο τρόπο κάτι θα ένιωσαν για να τους «γεννηθεί» αυτή η ανάγκη.

Θέλω να επισημάνω ότι δεν είναι ανάγκη να προσβάλλεις, να απαξιώνεις ή να χαρακτηρίζεις κάποιον «ανιστόρητο αριστερό, βδελυρό Σιρυζαίο ή Τσιπράκι» -και ότι άλλο «στολίστηκα»- επειδή έχω μία άποψη διαφορετική από εσένα.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο aixmi.gr