Απειλούν άνεργο με κατάσχεση για χρέος 290€

Gazzetta team
Απειλούν άνεργο με κατάσχεση για χρέος 290€
Σε απόγνωση ο άνεργος οικοδόμος για ένα χρέος που διαπιστώθηκε πριν από 26 ολόκληρα χρόνια - Απευθύνει έκκληση για βοήθεια, σε μια υπόθεση που προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις...

Η υπόθεση αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά από εκείνη της κατάσχεσης 300 ευρώ από τον λογαριασμό ενός άνεργου πατέρα. Μιας υπόθεσης που έκανε τον γύρο της Ελλάδος και η οποία προκάλεσε ποικίλα συναισθήματα στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Η νέα περίπτωση, αφορά τον 50χρονο Σωτήρη Γιαννόπουλο, άνεργο οικοδόμο, που πασχίζει να συμπληρώσει τα 50 ένσημα τον χρόνο που ορίζει ο νόμος προκειμένου να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Πριν λίγες μέρες, ο ίδιος, πήρε στα χέρια του ένα κατασχετήριο που του κοινοποίησε δικαστικός κλητήρας, σύμφωνα με το οποίο αν δεν τακτοποιήσει χρέος προς το ΙΚΑ που είχε πριν από 26 ολόκληρα χρόνια (!) τότε θα εφαρμοστεί σε βάρος του η διαδικασία των κατασχέσεων της ακίνητης και κινητής του περιουσίας!

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr


Ο ίδιος ενημέρωσε το σωματείο στο οποίο ανήκει (οικοδόμων Ρόδου) και ζήτησε την ενεργή συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός σε βάρος του ίδιου και χιλιάδων άλλων ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με αυτόν.

«Το χρέος που ανακάλυψαν, λένε ότι προέρχεται από ένα μικρό ποσό οφειλής σε εισφορές, που είχα ως βιοτέχνης, πριν από 26 χρόνια εδώ στη Ρόδο. Είναι απίστευτο όμως αληθινό, να ζητούν από έναν άνθρωπο άνεργο, έναν οικοδόμο που πασχίζει να κάνει 50 μεροκάματα τον χρόνο να τους καλύψει όλα αυτά τα χρέη.

Για μένα το ποσό είναι απαγορευτικό. Γιατί το ανακάλυψαν τώρα μετά τόσα χρόνια; Γιατί αφού είχα μαζί τους συναλλαγές εδώ και 26 χρόνια ως οικοδόμος πλέον δεν μου το ζήτησαν ποτέ; Δεν μπορώ να το καλύψω, να το ξέρουν, αλλά ούτε και θα τους επιτρέψω να μου κατάσχουν τα πράγματα μέσα από το σπίτι μου όπως λένε στα χαρτιά που μου έστειλαν'' λέει ο ίδιος στην τοπική Ροδιακή.

Πηγή: rodiaki.gr