Βρήκαν εμβάσματα δημοσίων στο εξωτερικό

Gazzetta team
Βρήκαν εμβάσματα δημοσίων στο εξωτερικό
Υπέρογκα ποσά στο εξωτερικό φέρονται να έχουν «φυγαδεύσει» περίπου 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Για το θέμα συναντώνται εκτάκτως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε στην κυρία Σαββαΐδου δια του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), λίστα με τους 415 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους, εν μέσω του ελέγχου για υψηλά τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό. Αυτούς θα ελέγχει πλέον η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ενώ τους υπόλοιπους που δεν έχουν αποχωρήσει από τις υπηρεσίες τους θα συνεχίσει να ερευνά το Σώμα Επιθεωρητών.

Το newpost σε σημερινό του ρεπορτάζ αποκαλύπτει δύο από τις υποθέσεις που ταλανίζουν τις φορολογικές αρχές και για τις οποίες ζητά άμεση διερεύνηση.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Τάκης Χατζής, την περίοδο 2010-2013 κάποιος πελάτης της Εθνικής Τράπεζας ονόματι Μακρής Νικόλαος ο οποίος διατηρούσε λογαριασμό ύψους 235 εκατομμυρίων δολαρίων εξήγαγε το ποσό αυτό σε τράπεζα του εξωτερικού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ΒΗΜΑ ONLINE»ο κος Μακρής είναι ανύπαρκτο πρόσωπο πίσω από το οποίο ευλόγως πιθανολογείται ότι κρύβεται κάποιος από τους βιαστές της χώρας.

Επιπλέον, το newpost εδώ και κάποιους μήνες ερευνά την υπόθεση γνωστού μεγαλομεσάζοντα ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ βαρύνεται με φόρους και πρόστιμα που φτάνουν το ιλιγγιώδες ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα στοιχεία του ρεπορτάζ και οι πληροφορίες ετέθησαν υπ’ όψιν του Αναπληρωτή Υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη οι οποίοι δεν διέψευσαν μεν το ρεπορτάζ αλλά δήλωσαν αναρμόδιοι για να δώσουν στοιχεία για την εξέλιξη της διαδικασίας είσπραξης των χρημάτων επικαλούμενοι το απόρρητο της διαδικασίας και την ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων του ύποπτου μεσάζοντα.


Πηγή: newpost.gr