«Χτυπούν» τον Σαρκοζί: Κάνει τις ίδιες γκριμάτσες με τον Λουί ντε Φινές!

Gazzetta team
«Χτυπούν» τον Σαρκοζί: Κάνει τις ίδιες γκριμάτσες με τον Λουί ντε Φινές!
Οι υποστηρικτές του Αλέν Ζιπέ επιτίθενται με... χιούμορ στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας

Mε τον αξέχαστο Λουί ντε Φινές συνέκριναν τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, οι υποστηρικτές του Αλέν Ζιπέ, του πολιτικού του αντιπάλου στις εσωκομματικές εκλογές της γαλλικής Δεξιάς.

Όσοι στηρίζουν τον τέως πρωθυπουργό της Γαλλίας και νυν δήμαρχο του Μπορντό για πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος, άδραξαν την ευκαιρία, με αφορμή τους μορφασμούς του συζύγου της Κάρλα Μπρούνι στις δημόσιες εμφανίσεις του.

"Καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια να πείσει τους Γάλλους πολίτες, με αποτέλεσμα να κάνει περίεργες γκριμάτσες, σαν κι αυτές του κωμικού Λουί ντε Φινές" υποστηρίζει Γάλλος δεξιός, που ανήκει στο στρατόπεδο του Ζιπέ.

Σύμφωνα με το περιοδικό "Closer", η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και, όπως επισημαίνει, οι "ζιπεϊστές" έχουν ήδη κηρύξει τον πόλεμο στους "σαρκοζιστές", καθώς πλησιάζει το συνέδριο της γαλλικής Δεξιάς, απ' όπου θα αναδειχθεί ο νέος ηγέτης του κόμματος (UMP).

Στις 29 Νοεμβρίου, όπως εξηγεί το περιοδικό, θα είναι η μεγάλη μέρα για τη γαλλική Δεξιά. Μέχρι τότε, όπως αναφέρει το περιοδικό "Challenges", οι υποστηρικτές του νυν δημάρχου του Μπορντό θα παρατηρούν κάθε περίεργη κίνηση και γκριμάτσα του Νικολά Σαρκοζί και θα την σχολιάζουν επικριτικά.

Ευτυχώς για τον Σαρκοζί, η σύζυγος του Ζακ Σιράκ, Μπερναντέτ, έσπευσε να τον υποστηρίξει, κάνοντας διόλου κολακευτικά σχόλια για το δήμαρχο του Μπορντό.

"Δεν τραβάει τον κόσμο, ούτε τους φίλους του, ακόμα και τους ψηφοφόρους. Είναι πολύ, πολύ κρύος" δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο "Europe 1" η Μπερναντέτ Σιράκ.

Πηγή protothema.gr