Μεξικό: Καρτέλ δολοφόνησαν γιατρό και καυχήθηκαν μέσω του Twitter της

Gazzetta team
Μεξικό: Καρτέλ δολοφόνησαν γιατρό και καυχήθηκαν μέσω του Twitter της
Η Μαρία ντελ Ροζάριο Φουέντες χρησιμοποιούσε το Twitter για να προειδοποιεί τους συμπολίτες της σχετικά με τη δράση των συμμοριών

Η Μαρία ντελ Ροζάριο Φουέντες ήταν μια μεξικανή «δημοσιογράφος της κοινωνίας» που χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό της στο Twitter για να προειδοποιεί τους συμπολίτες της στην πόλη Ρεϊνόσα σχετικά με τη δράση των καρτέλ.

Για το λόγο αυτό οι εκτελεστές που πήραν την εντολή από τις συμμορίες να την σκοτώσουν χρησιμοποίησαν τον λογαριασμό της στο Twitter αφενός για να ανακοινώσουν το θάνατό της και αφετέρου για να απειλήσουν όποιον άλλο ήθελε να αποκαλύψει τη δράση τους.



Η Φουέντες που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Miut3 έγραφε μηνύματα για τη δράση των συμμοριών χρησιμοποιώντας την ετικέτα #ReynosaFollow και #EjercitoTuitero – Twitter Army.

Η δολοφονία της εκτιμάται ότι έγινε στις 15 Οκτωβρίου με τους εκτελεστές της να γράφουν στον λογαριασμό της. «Φίλοι και οικογένεια, το όνομά μου είναι Μαρία ντελ Ροζάριο Φουέντες, είμαι γιατρός και σήμερα η ζωή μου τελείωσε». Δύο λεπτά αργότερα ακολούθησε το εξής μήνυμα: «Μπορώ μόνω να σας πω να μην κάνετε τα ίδια λάθη με μένα. Δεν θα σας βοηθήσει αλλά θα συμβεί τελείως το αντίθετο όπως κατάλαβα σήμερα». Ακολούθησε ένα tweet με τρία συγκεκριμένα ονόματα και η τελευταία ανάρτηση είχε δύο φωτογραφίες: μια δική της και μια του άψυχου σώματός της.



Πάντως οι υπόλοιποι χρήστες του twitter από την ίδια πόλη εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν το έργο τους.

Πηγή protothema.gr