Το καπέλο του Ναπολέοντα στο σφυρί (pics)

Gazzetta team
Το καπέλο του Ναπολέοντα στο σφυρί (pics)
Μέχρι και 400.000€ δίνουν για το ιστορικό καπέλο.

Ένα από τα ιστορικότερα καπέλα όλων των εποχών, τo εμβληματικό καπέλο του στρατηγού και αυτοκράτορα της Γαλλίας Ναπολέοντα Βοναπάρτη, πρόκειται να διατεθεί σε δημοπρασία στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Fontainebleu του Παρισιού. Τη δημοπρασία διοργανώνει το Παλάτι του Πρίγκηπα του Μονακό σε συνεργασία με τους διάσημους οίκους μόδας Osenat και Binoche & Ciquello με τη βοήθεια του ειδικού σε αντίκες και συλλέκτη ιστορικών αντικειμένων Jean – Claude Dey.

image

Στη Ναπολεόντεια Συλλογή, εκτός από προσωπικά αντικείμενα του στρατηγού, χειρόγραφα, όπλα και έργα ζωγραφικής, οι φανατικοί συλλέκτες και λάτρεις της Γαλλίας θα έχουν την ευκαιρία «να χτυπήσουν» και το μοναδικό αυτό καπέλο, που τον συντρόφευε στις μάχες και έγινε το απόλυτο σήμα κατατεθέν της εμφάνισής του. Λέγεται πως η τιμή του αναμένεται να αγγίξει τα 400.000 ευρώ.

image

Το καπέλο που θα τεθεί προς πώληση είναι σε σχήμα ρόμβου εσωτερικά δίνοντας αυτή τη χαρακτηριστική όψη στο σχήμα του κεφαλιού. Το εσωτερικό περίβλημα είναι χωρίς επένδυση καθώς ο Ναπολέων ήταν αλλεργικός στο μετάξι.

image

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης κατά τη διάρκεια της 15ετούς αυτοκρατορίας του λέγεται πως χρησιμοποίησε περίπου 120 τέτοια καπέλα, τα περισσότερα ραμμένα από τον οίκο Poupart & Cie. Από το 1813 ο αυτοκράτορας άλλαξε προμηθευτές και παράγγελνε τα καπέλα του στο Maneglier. Συνήθως άλλαζε τέσσερα καπέλα το χρόνο. Η τιμή τους ανερχόταν στα 60 φράγκα το ένα.

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr