Έτοιμο να διαλυθεί το οικονομικό «θαύμα» της Γερμανίας

Gazzetta team
Έτοιμο να διαλυθεί το οικονομικό «θαύμα» της Γερμανίας
Κάτι «βρωμάει» στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, εν προκειμένω, της γερμανικής καγκελαρίας -όπως τουλάχιστον προκύπτει από το πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δημοσίευσε η βρετανική Guardian.

H εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το γερμανικό οικονομικό θαύμα της Άγκελα Μέρκελ έχει υποστεί τις πρώτες του ρωγμές και αυτό ένας καλός παρατηρητής θα το διαπιστώσει από τις λεπτομέρειες και πιο συγκεκριμένα από τις παραμελημένες…γέφυρες.

«Γέφυρες έτοιμες να καταρρεύσουν και δρόμοι γεμάτοι λακούβες αποτελούν ένα ευαίσθητο πολιτικό ζήτημα για τη Γερμανία αυτές τις ημέρες. Το 40% των γεφυρών και το 1/5 του οδικού δικτύου της χώρας είναι σε κακή κατάσταση, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος και καθυστερήσεις σε μία χώρα που τέτοιες καταστάσεις δεν τις είχε συνηθίσει» αναφέρει το άρθρο και συνεχίζει:

«To χειρότερο, όμως, είναι ότι δυναμώνουν ακόμα περισσότερο οι φωνές οικονομολόγων και πολιτικών που προειδοποιούν ότι τέτοιες ρωγμές στις υποδομές της χώρας είναι μόνο η αρχή ακόμα μεγαλύτερων προβλημάτων. Η Γερμανία, που αποτελεί το ευρωπαϊκό μοντέλο λιτότητας οδεύει, όπως λένε, με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος της.»

Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι η γερμανική οικονομία μόλις πριν από μερικούς μήνες εκθειαζόταν για τον δυναμισμό και την ανθεκτικότητά της. H βιομηχανία της ανταπεξήλθε πολύ καλά στην κρίση της Ευρωζώνης και φαινόταν ως η μοναδική μηχανή της Ευρώπης που θα μπορούσε να τραβήξει και τις υπόλοιπες χώρες από το βάλτο.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο aixmi.gr