Πυρκαγιά στο ιστορικό ιστιοφόρο του Cutty Sark (pics)

Gazzetta team
Πυρκαγιά στο ιστορικό ιστιοφόρο του Cutty Sark (pics)
Για δεύτερη φορά το βρετανικό ιστιοφόρο Cutty Sark επλήγη από πυρκαγιά - Το μέγεθός της ήταν ευτυχώς μικρό και το πλοίο εξακολουθεί να δέχεται επισκέπτες.
Το ιστορικό βρετανικό ιστιοφόρο Cutty Sark υπέστη ζημιές σε ένα μικρό μέρος του από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στις 7.30 το πρωί σε ένα μικρό τμήμα του πλοίου. Η πυροσβεστική έφθασε αμέσως με τέσσερα αυτοκίνητα και είκοσι έναν πυροσβέστες και σε σύντομο χρόνο η πυρκαγιά ετέθη υπό έλεγχο.





Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το ιστιοφόρο του 19ου αιώνα, το οποίο είναι τοποθετημένο στο Greenwich, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, υπέστη μόνο μικρές ζημιές σε ένα τμήμα του, εξαιτίας της πυρκαγιάς και εξακολουθεί να είναι επισκέψιμο για το κοινό.

Ο George Vost, επικεφαλής του πυροσβεστικού σταθμού στο Λονδίνο, δήλωσε ότι οι άντρες της πυροσβεστικής εργάστηκαν απίστευτα γρήγορα για να θέσουν υπό έλεγχο την μικρή πυρκαγιά και να ελαχιστοποιήσουν την βλάβη. Ο ίδιος δήλωσε ότι το πλήρωμα τώρα ασχολείται με εργασίες καθαρισμού των ζημιών από την πυρκαγιά επί του πλοίου.

Τα αίτια της πυρκαγιάς βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση.



Είναι η δεύτερη φορά που το ιστιοφόρο πλήττεται από πυρκαγιά. Το 2007 είχε εκδηλωθεί μια τεράστια φωτιά στο πλοίο, εξαιτίας ανάφλεξης μιας βιομηχανικής ηλεκτρικής σκούπας, που είχε μείνει στην πρίζα για δύο ολόκληρες ημέρες! Τότε, οι πυροσβέστες είχαν προλάβει να περισώσουν το σαλόνι, τα κατάρτια και τα στέγαστρα του καταστρώματος και να τα αποθηκεύσουν στο Κέντ.

Πέντε χρόνια μετά, το 2012, η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ, εγκαινίασε το εκ νέου άνοιγμα του πλοίου για το κοινό, μετά την μεγάλη καταστροφή που υπέστη.

Το ιστιοφόρο Cutty Sark κατασκευάστηκε το 1869 και εξυπηρετούσε το εμπόριο του τσαγιού προς την Κίνα, προτού μετονομαστεί και δρομολογηθεί ως εμπορικό πλοίο στην Αυστραλία για να καταλήξει το 1954 στο Greenwich και να εκτίθεται στο κοινό, ως ένα από τα τρία ιστιοφόρα στον κόσμο, που παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr