Είκοσι χρόνια φυλακή στον Πιστόριους ζητά η αδελφή της Ρίβα! (pic)

Gazzetta team
Είκοσι χρόνια φυλακή στον Πιστόριους ζητά η αδελφή της Ρίβα! (pic)
Προσωπική έκκληση κάνει στην δικαστή Μασίπα η αδελφή της Ρίβα Στέενκαμπ.
Να φυλακιστεί για 20 χρόνια ο Όσκαρ Πιστόριους, ζητά η αδελφή της Ρίβα Στέενκαμπ. Η 49χρονη αδελφή του θύματος, Σιμόν Κάουμπερν, δήλωσε ότι παρακολουθεί όλο αυτό το διάστημα την δίκη του Όσκαρ Πιστόριους με προσοχή και εξέφρασε την ανησυχία της ότι η δικαστής της Νοτίου Αφρικής θα μπορούσε να επηρεαστεί από την ακριβοπληρωμένη νομική ομάδα του Πιστόριους.



Για το λόγο αυτό, παρεμβαίνει στην πολύκροτη υπόθεση με συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Τι ζητά η αδελφή της Ρίβα Στέενκαμπ, που δολοφονήθηκε από τον Όσκαρ Πιστόριους τον Φεβρουάριο του 2013; Την καταδίκη του διάσημου παραολυμπιονίκη, γνωστού ως «blade runner» σε φυλάκιση 20 ετών, κάτι που η αδελφή της Ρίβα θεωρεί ότι πρέπει να αποφασιστεί από την δικαστή Θοκοζίλε Μασίπα.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης οι συνήγοροι υπεράσπισης τονίζουν ότι επειδή ο πελάτης τους φέρει δύο τεχνητά μέλη (πόδια), δεν θα μπορούσε να παραμένει φυλακισμένος σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα και αντί για την φυλακή προτείνουν τον κατ' οίκον περιορισμό και την προσφορά κοινωνικής εργασίας.

Η αδελφή της Ρίβα αναρωτιέται, πώς είναι δυνατόν σε μια χώρα, όπως η Νότιος Αφρική, που όταν κάποιος κλέψει ένα κομμάτι τυρί, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης είκοσι ετών, κάποιος που κάνει μια δολοφονία να τιμωρείται με ελαφρύτερη ποινή. Η ίδια χαρακτηρίζει ως «ηθοποιία», τα κλάματα και τους εμετούς που έκανε μέσα στο δικαστήριο ο παραολυμπιονίκης και υποστήριξε ότι ο κατ' οίκον περιορισμός σε ένα πολυτελές σπίτι δεν είναι επαρκής ποινή για κάποιον που διέπραξε φόνο.



Η Κάουμπερν ανέφερε πως θεωρεί ότι το δικαστήριο θα πρέπει να επιβάλει στον Πιστόριους ποινή φυλάκισης από δέκα μέχρι είκοσι χρόνια και τόνισε ότι στην φυλακή βρίσκονται και άλλα άτομα με προβλήματα υγείας, ενώ παράλληλα, υποστήριξε ότι η αναπηρία του Πιστόριους έγινε «αντικείμενο εκμετάλλευσης» από τους συνηγόρους του.

Ο Όσκαρ Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά απαλλάχθηκε από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, ενώ την Τρίτη αναμένεται η απόφαση για την επιβολή ποινής στον παραολυμπιονίκη. Ο εισαγγελέας, Τζέρι Νελ, έχει ζητήσει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δέκα χρόνια στον Πιστόριους.

Η αδελφή της Ρίβα δήλωσε στην Daily Mail ότι παρά τα 18 χρόνια διαφορά που είχαν οι δύο γυναίκες, ήταν πολύ συνδεδεμένες και η Σιμόν είχε βοηθήσει στο μεγάλωμα της μικρότερης αδελφής της.

Πηγή: protothema.gr