Ένα χωριό μετατράπηκε σε υπαίθριο «μουσείο» graffiti (pics)

Gazzetta team
Ένα χωριό μετατράπηκε σε υπαίθριο «μουσείο» graffiti (pics)
Ένα νησί, ένα χωριό, 150 καλλιτέχνες, εκατοντάδες murals. Σε σύγχρονο υπαίθριο «μουσείο graffiti» μετατράπηκε ένα από τα παλαιότερα χωριά στο νησί Djerba, ή αλλιώς «Νησί των Ονείρων» στη Τυνησία.

150 street artists, από 30 διαφορετικές χώρες δούλεψαν για δύο μήνες μέχρι να ολοκληρώσουν, κάτι παραπάνω από ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ, την μεταμόρφωση του ερειπωμένου χωρίου του Erriadh, σε ένα παραμυθένιο τοπίο. Το «Djerbahood» επιμελήθηκε ο καλλιτέχνης Mehdi Ben Cheikh και ανάμεσα στους καλλιτέχνες που δούλεψαν για αυτό βρίσκονται παγκοσμίως γνωστοί street artists.

Εγκαταλελειμμένα σπίτια, παράθυρα, πόρτες, μάντρες, όλα αποτέλεσαν έναν τεράστιο καμβά, πάνω στον οποίο οι καλλιτέχνες εκφράστηκαν και άφησαν το στίγμα τους, επηρεασμένοι είτε από την πολιτιστική κληρονομιά της Τυνησίας είτε από την κουλτούρα της χώρας τους. Murals πολύχρωμα, αστεία, κοινωνικά μηνύματα φιλοξενούνται σε κάθε σημείο του χωριού. Το νησί Djerba έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης διεθνώς και αναμένεται να αποτελέσει έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό και να δώσει ζωή σε κάποια ξεχασμένα τετραγωνικά του πλανήτη.

Mάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του πρότζεκτ: www.djerbahood.com/

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

n

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr