Η Μελίνα Μερκούρη «μούσα» του Γκοτιέ

Gazzetta team
Η Μελίνα Μερκούρη «μούσα» του Γκοτιέ
Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ σχεδίασε ρούχα αφιερωμένα στη Μελίνα Μερκούρη. Πρόκειται για μια μαρινιέρα και ένα T-shirt ειδικά για τους σκοπούς του ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Αυτή η εβδομάδα μόδας του Παρισιού τα είχε όλα. Από διαμαρτυρίες φεμινιστριών με Chanel, μέχρι παραιτήσεις. Πράγματι, ο κόσμος της μόδας έμεινε έκπληκτος όταν άκουσε ότι ο εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ πρόκειται να εγκαταλείψει το Prêt-à-Porter και πλέον θα σχεδιάζει μόνο ρούχα υψηλής ραπτικής.

Βέβαια, η είδηση που είναι η πιο εντυπωσιακή - τουλάχιστον για εμάς τους Ελληνες, είναι το γεγονός ότι ο Γκοτιέ σχεδίασε ρούχα αφιερωμένα στη Μελίνα Μερκούρη.

Πράγματι, ο Ζαν Πολ Γκοτιέ έχει σχεδιάσει ρούχα με έμπνευση την αξέχαστη ελληνίδα Μελίνα Μερκούρη. Πρόκειται για μια μαρινιέρα και ένα T-shirt ειδικά για τους σκοπούς του ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη. Μάλιστα, τα έσοδα από την πώληση των συγκεκριμένων ρούχων θα δοθούν στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη.

«Δεν μπορώ να ξεχάσω τη Μελίνα Μερκούρη μέσα στο μαύρο φόρεμά της στο 'Ποτέ την Κυριακή» δηλώνει ο ίδιος.

Η εγχώρια παραγωγή και πώληση των ενδυμάτων θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες.

Ο Γκοτιέ και ο έρωτάς του για την Ελλάδα

Η σχέση πάθους του Ζαν Πολ Γκοτιέ με την Ελλάδα κρατά εδώ και πολλά χρόνια. Επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη χώρα μας, και συγκεκριμένα τη Μύκονο στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Από τότε, την επισκέπτεται κάθε χρόνο, και πολλές συλλογές του έχουν εμπνευστεί από την Ελλάδα. Θυμίζουμε τις δημιουργίες του με έμπνευση τις φουστανέλες, και τις αναφορές του στις αρχαϊκές Κόρες.

Πηγή: thetoc.gr