Οι 4/5 Παλαιστίνιους τάσσονται υπέρ της επανάληψης των εχθροπραξιών

Gazzetta team
Οι 4/5 Παλαιστίνιους τάσσονται υπέρ της επανάληψης των εχθροπραξιών
Σε ποσοστό 80%, τάσσονται οι Παλαιστίνιοι υπέρ της επανάληψης των ρίψεων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ, αν δεν αρθεί ο αποκλεισμός των παλαιστινιακών εδαφών.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται σχεδόν ένα μήνα μετά τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων (Ιούλιος-Αύγουστος) και διεξήχθη στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

Για το 44% των Παλαιστινίων, η ένοπλη αντιπαράθεση αποτελεί το πλέον αποτελεσματικό μέσο προκειμένου να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή και να επιτευχθεί η εγκαθίδρυση παλαιστινιακού Κράτους ενώ μόλις το 23% τάσσεται υπέρ της αντίστασης χωρίς εχθροπραξίες.

H έρευνα, που διεξήγαγε το Παλαιστινιακό Κέντρο Πολιτικής και Έρευνας (PSR) καταδεικνύει ωστόσο τη μείωση της στήριξης στον ένοπλο αγώνα.

Το PSR αποδίδει τις τάσεις αυτές στη συνέχιση του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Πριν από έναν μήνα, το 53% των Παλαιστινίων πίστευε ότι η ένοπλη αντιπαράθεση αποτελούσε το καλύτερο μέσο για να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις τους.

Επίσης είναι υψηλότερο το ποσοστό εκείνων που εκφράζουν δυσαρέσκεια (50% στο σύνολο των Παλαιστινιακών εδαφών, 59% στη Λωρίδα της Γάζας) συγκριτικά με εκείνους που εκφράζουν ικανοποίηση (49%) για τα αποτελέσματα του πολέμου — τις ανθρώπινες απώλειες και τις υλικές καταστροφές που υπέστησαν.

Η δημοτικότητα της Χαμάς έχει επίσης μειωθεί: εάν οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, το 39% των Παλαιστινίων θα ψήφιζε υπέρ της Χαμάς και το 36% υπέρ της Φάταχ (46 και 31% αντίστοιχα στα τέλη Αυγούστου).

Η δημοσκόπηση του PSR πραγματοποιήθηκε από την 25η έως την 27η Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.200 προσώπων στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Πηγή: www.skai.gr