Αναδιπλώνονται οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Gazzetta team
Αναδιπλώνονται οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αναδιπλώνονται από τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές, ανασυντάσσονται και κινούνται προς κουρδικές περιοχές στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η σημαντικότερη συριακή κουρδική ένοπλη οργάνωση.

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) κάλεσε επίσης να συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους που πολιορκούν την πόλη Κομπάνι.

Ο Ρεντούρ Ζελίλ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μέσω του Διαδικτύου, δήλωσε ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναδιπλώνονται, κάτι που ίσως εντείνει την πίεση στους Κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται την Κομπάνι ή Άιν αλ Άραμπ, από τις επιθέσεις του ΙΚ, οι οποίες έχουν αναγκάσει τουλάχιστον 130.000 Κούρδους της Συρίας να εγκαταλείψουν τη χώρα και να διαφύγουν στην Τουρκία.

«Έγινε μια αναδίπλωση δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, από τις περιοχές που επλήγησαν στις αεροπορικές επιδρομές από τις δυνάμεις της διεθνούς συμμαχίας, προς τις περιοχές μας», δήλωσε ο Ζελίλ.

«Αυτό μπορεί να αυξήσει την πίεση στις δυνάμεις μας, εάν δεν βομβαρδιστούν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο μέτωπο του Κομπάνι».

Πηγή: newsbeast.gr