Ενοχοι οι χρυσαυγίτες για την επίθεση στα Πετράλωνα

Gazzetta team
Ενοχοι οι χρυσαυγίτες για την επίθεση στα Πετράλωνα
Την ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και των δύο κατηγορουμένων, για την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα, εισηγήθηκε τη Δευτέρα η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε κατά την εισήγησή της:

Η ομάδα των 20 ατόμων, ανάμεσά τους και οι κατηγορούμενοι, «ήταν προκλητικά οργανωμένοι, εξοπλισμένοι με σκεπάρνια και μαχαίρια και εισέβαλαν στην αίθουσα, όπου όλοι οι άλλοι, αμέριμνοι, έκαναν μάθημα. Ο χώρος έγινε μια λίμνη αίματος και έγινε αγνώριστος, δεν είναι υπερβολή να πω ότι επρόκειτο για μια άνανδρη εισβολή».

»Όλα έγιναν γης μαδιάμ σε κλάσματα δευτερολέπτου, λειτούργησαν αστραπιαία με επιμερισμό ρόλων. Και οι δύο κατηγορούμενοι άλλωστε, αναγνωρίστηκαν από τους επιτιθέμενους».

»Δεν βρέθηκαν άσχετα στο σημείο σύλληψης και εκείνος που δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει λόγο να φεύγει σαν κυνηγημένος και να κρύβεται. Και το λέω αυτό γιατί παίχτηκε ένα παιχνίδι στη διαδικασία του αυτοφώρου. Αυτός που ειναι καθαρός και αθώος, εμφανίζεται να τον δουν για να καταδείξει την αθωωότητά του. Αντίθετα, λιποτάκτησαν την ώρα της δίκης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας».

Απολογίες
Νωρίτερα στις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Υποστήριξαν ότι ήταν στην ομάδα, γνωρίζοντας ότι θα μοιράσουν φυλλάδια στον ηλεκτρικό σταθμό Πετραλώνων και όταν σταμάτησαν έξω από το στέκι, έφυγαν και οι δύο, αφού άκουσαν σπασίματα και φασαρία.

Πηγή: tanea.gr