Προσαγωγές και 7 συλλήψεις μελών της ΧΑ από την αστυνομία στο Μελιγαλά

Gazzetta team
Προσαγωγές και 7 συλλήψεις μελών της ΧΑ από την αστυνομία στο Μελιγαλά
Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερα μέλη που συνόδευαν το βουλευτή της ΧΑ Πολύβιο Ζησιμόπουλο, ενώ οι άλλοι τρεις που συνελήφθησαν συνόδευαν τον έτερο βουλευτή του κόμματος Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Σε 27 προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής προχώρησε το πρωί η αστυνομία στο Μελιγαλά.
Συνελήφθησαν επτά εξ αυτών που κατηγορούνται, οι τέσσερις για παράνομη κατοχή ασυρμάτων και οι τρεις για απείθεια, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και σε βάρος του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερα μέλη που συνόδευαν το βουλευτή της ΧΑ Πολύβιο Ζησιμόπουλο, ενώ οι άλλοι τρεις που συνελήφθησαν συνόδευαν τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.

Ο Μπαρμπαρούσης διαμαρτυρήθηκε έντονα, αναφέροντας χαρακτηριστικά «κούνια που σε κούναγε Σαμαρά. Εμείς θα είμαστε κάθε χρόνο εδώ». Πάντως, εντύπωση έκανε ο μειωμένος αριθμός οπαδών του κόμματος στο Μελιγαλά συγκριτικά με πέρυσι.



Σύμφωνα με το messinianews.gr, η συγκέντρωση της ΧΑ έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τους ομιλητές να επιδίδονται σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr, ότι ο κεντρικός ομιλητής, ταξίαρχος ε.α. της Χωροφυλακής Νικόλαος Κουτρουμπής, δικαιολόγησε την ίδρυση ταγμάτων Ασφαλείας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, είχαν ως στόχο να επιβάλουν τον κομμουνισμό στην Ελλάδα. "Ο κίνδυνος κομμουνιστοποίησης ήταν άμεσος και η αντίδραση ήταν η ίδρυση των ταγμάτων Ασφαλείας. Τα γεγονότα αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν τη νέα γενιά και να μην ξαναγίνουν τέτοια γεγονότα" επισήμανε ο κ. Κουτρουμπής.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελευθέριος Συναδινός αποκάλεσε προδοτική την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, καθώς "δεν επέτρεψε σε Έλληνες να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα".




Πηγή: skai.gr